5 0
Hagymaszirup mézzel

Mielőtt a gyógyszertári meleg italokhoz nyúlnál, próbáld ki ezt!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
Ha sütve készítjük:
1 nagy vagy 2 kisebb Vöröshagyma
100 g Méz A hárs-, kakukkfű-. medvehagyma méz a legjobb, de vegyes virágmézzel is kiváló.
Ha párolva készítjük:
200 g Vöröshagyma
100 g Méz
Tisztított víz

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Hagymaszirup mézzel

Torokfájásra, torokgyulladásra, garatkaparásra, köhögésre

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
Étrend/Diéták:
  • kb. 30 perc
  • 1 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

  • Ha sütve készítjük:

  • Ha párolva készítjük:

Leírás

Megosztás

A hagyományos hagymatea mellett ezt is érdemes kipróbálni köhögés és torokgyulladás esetén. Rendkívül hatásos, és könnyen elkészíthető háziszer. Szerintem határozottan finom is.

Javallat:
Torokfájás, torokgyulladás, garatkaparás, köhögés esetén.

Ellenjavallat:
Cukorbetegeknek, gyomorfekélyes vagy nyombélfekélyes, gyomorhurutos betegeknek nem javallt. Minden esetben ajánlatos kikérni az orvos, természetgyógyász véleményét.

Antal Vali

(Visited 2 649 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Elkészítése sütéssel

1. A hagymát hamuban vagy zománcos tálkában, esetleg almasütő kerámiában (ha van ilyened) sütőben puhára sütjük (mint az almát).

2. Külső leveleitől megtisztítjuk, összezúzzuk és tiszta pohárba tesszük. Hagyjuk kihűlni langymelegre!

3. Miután kihűlt, hozzáadjuk a mézet és jól elkeverjük. Mindenképpen várjuk meg, hogy kihűljön, mielőtt hozzáadnánk a mézet, nehogy sérüljenek a méz értékes hatóanyagai.
Ha szükséges, kevés vízzel felhígíthatjuk.

2
Kész

Elkészítése párolással

1. A megtisztított, megmosott, apróra vágott hagymát, annyi tisztított vízzel, amennyi kényelmesen ellepi, fedő alatt, lassú tűznél addig főzzük, amíg a hagyma pépesre szétesik. Ha elfőne a víz, akkor apránként lehet pótolgatni.

2. Majd leszűrjük, hűlni hagyjuk, végül hozzá adjuk a mézet, és jól elkeverjük.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
almas-forraltbor
előző
Almás forraltbor hideg téli estékre
harissa
következő
Harissa
almas-forraltbor
előző
Almás forraltbor hideg téli estékre
harissa
következő
Harissa

2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Hozzászólás Elküldése

18 + 16 =

Fel a lap tetejére