4 0
Harissa

Ha a hideg napokon egy kis afrikai melegségre vágysz, akkor használj harissát! Én már megalkottam a saját keverékemet, próbáld ki Te is!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
4 evőkanál Csilipehely
2 evőkanál Római köménymag
2 evőkanál Köménymag
2 evőkanál Koriandermag
2 evőkanál szárított Borsmenta levél
1 fej Fokhagyma
1 teáskanál Himalaya só
1 mokkáskanál Nyers barna nádcukor Elhagyható. Én ízfokozóként használom ebben a minimális mennyiségben.
10 evőkanál Extraszűz olívaolaj

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Harissa

Az egyik legfinomabb afroarab fűszerkeverék.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 10 perc
  • 1 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ez a fűszerkeverék Észak-Afrikai eredetű, főleg a marokkóiak és a tunisziak használják, de a tradicionális berber konyha fűszere is.  A marokkóiak a kuszkuszra, a szírek, algériaiak, törökök a húsokhoz kínálják, de teszik taginékbe, levesekbe, piláfba, mártásokba, és a terített asztalon is mindig ott a helye kis tálkában, hogy mindenki ízlés szerint ízesíthesse vele az ételét. Gyakorlatilag ez az afroarab Erős Pista 🙂

A harissát télen kimondottan szeretem használni, mert egy-két kivétellel csupa “melegítő” hatású fűszerből áll. Kikísérleteztem magamnak a nekem legjobban tetsző keveréket, amelynek emésztést serkentő hatása is van. Ezt szeretném most közkinccsé tenni. A csípősségét ízlés szerint tudod beállítani, nem kötelező ragaszkodni a receptben javasolt mennyiségekhez. Készítés közben kóstolgasd, és alkosd meg Te is a saját harissádat!

Pácolni is kiválóan lehet vele, keverheted olívaolajjal, szezámolajjal, joghurttal, kefirrel, és ebbe forgasd bele a pácolni valót. Kiváló ízt ad a zöldségeknek és a húsoknak is.  A joghurtos harissát mártogató szószként is tálalhatjuk.

(Visited 456 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A fűszereket a sóval és a cukorral mozsárban porrá törjük, majd a fokhagymát és az olajat hozzáadva péppé törjük - ez utóbbit lehet botmixerrel is. Az olajat tanácsos nem egyszerre, hanem apránként adagolni, mert változó, hogy mennyit vesz fel. Akkor jó, ha paszta sűrűségű.

Üvegben lezárva, hűtőben hónapokig eláll. Ha a tetejére olívát töltesz, akkor hűtés nélkül is sokáig eláll!

2
Kész

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Hagymaszirup mézzel
következő
Immunerősítő mézes csodacsemege
előző
Hagymaszirup mézzel
következő
Immunerősítő mézes csodacsemege

Hozzászólás Elküldése