0 0
Kovászos uborka Antal Vali módra

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
Kovászolni való Uborka
2-3 zsenge Szőlőlevél
2-3 zsenge Szőlőkacs
1 csokor friss Kapor
1-2 Meggylevél
5-6 szál Meggyszár
1 csapott evőkanál Bors
1 csapott evőkanál Mustármag
1 csapott evőkanál Koriandermag
3 szem Szegfűbors
1-2 Babérlevél
3-4 mutatóujjnyi Torma gyökér
1 nagy fej Fokhagyma
1-2 vékony szelet Gyömbér
Literenként 1 evőkanál Himalaya só
20 ml Emóció Elhagyható
Tisztított víz

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Kovászos uborka Antal Vali módra

Terápiás kovászos uborka, ahogy a léböjttáborokban készítjük

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 2 nap
  • 1 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A léböjttáboraim kedvenc itala az antalvali-féle speciális kovászosuborka leve, amely bélflóra regeneráló, szimbiotikus, méregtelenítő és emésztést javító hatással is bír – azon kívül, hogy fantasztikusan finom.

Megmondom őszintén, hogy én a hétköznapokban is így készítem a kovászos uborkát, mert sokkal finomabb és roppanósabb (a meggylevélnek és a szőlőkacsnak köszönhetően), mint az egyszerűbb verziók.

Az egyik léböjttáboromban készült is egy videó arról, hogyan szoktam elkészíteni:

Hasznos tippek:

  • Ne használj soha erjesztett és kovászolt ételek készítéséhez jódozott vagy adalékolt sót, mert vagy nem indul el az erjedés, vagy taknyosan-nyúlósan puha lesz a végeredmény.
  • Az Emóció elhagyható, csak akkor kevésbé lesz probiotikus az uborkánk.
  • Ha szereted a csípős ízeket, akkor tehetsz bele friss csilipaprikát vagy macskapöcse paprikát egészben.
  • Ha kitetted a napra, és már beindult az erjedés (gyöngyözve bugyborékol), érdemes nem kinthagyni a tűző napon, hanem meleg, de félárnyékos helyre tenni.
  • A neten olvasni, hogy megkönnyíti a munkádat, ha a kenyeret nejlonharisnyába teszed, mert akkor nem kell leszűrni, de ezt NE TEDD! Ugyanis az erjedés folyamán nem kívánatos vegyi anyagok oldódhatnak ki a nejlonból.

 

 

(Visited 3 015 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Az uborkákat alaposan megmosom, hosszában behasítom, majd üvegbe rakom őket kaporral, tormával, meggylevéllel, meggyszárral, szőlőlevéllel és szőlőkaccsal, pár szelet friss gyömbérrel.

2
Kész

Az uborkák közé szórom a megpucolt fokhagymagerezdeket, és a fűszereket is, majd leöntöm sós langyosvízzel, és löttyintek bele egy gyűszűnyi Emóciót is, hogy probiotikus legyen. Emóció nélkül is finom lesz, csak kevésbé lesz probiotikus.

3
Kész

A tetejére vadkovászos kenyérszelet kerül, majd lefedőzöm és napra teszem. Kb. 2 nap múlva kész is.

4
Kész

Kidobjuk az ázott kenyeret, kivesszük a kész uborkákat, leszűrjük a levet, majd visszatöltjük az uborkára. Hűtve tároljuk.

5
Kész

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
dinnye-gazpacho-antalvali
előző
Dinnye gazpacho – ahogy Antal Vali szereti
dinnye-gazpacho-antalvali
előző
Dinnye gazpacho – ahogy Antal Vali szereti

Hozzászólás Elküldése

három × három =

Fel a lap tetejére