1 0
Kapris cukkinifőzelék

Ha már unod a kapros tökfőzeléket, érdemes kipróbálnod a kaprisat! Ha pedig szereted az ázsiai konyha friss és csípős ízvilágát, akkor ez a Te recepted lesz!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 kg felkockázott Cukkini
2 evőkanál Kókuszolaj
1 közepes Vöröshagyma
1 mokkáskanál reszelt friss Gyömbér
2 gerezd Fokhagyma
1/2 Citrom héja reszelve
1 Citrom leve
300 ml Kókusztej
2 evőkanál apróra vágott Kapribogyó
1/2 mokkáskanál Tarkabors
1 evőkanál Kókuszvirágcukor
1 szál 10 cm hosszú friss Ázsiai citromfű
1 kisebb friss zöld vagy piros Csilipaprika
Ízlés szerint Himalaya só
1 csapott evőkanál Barnarizsliszt

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Kapris cukkinifőzelék

Finom, friss, különleges tökfőzelék mindenmentesen - ázsiai ízvilággal

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 40 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Juci barátnőméknél idén nagyon jó volt a töktermés, és engem is megajándékozott egy óriási termetű cukkini tökkel. Villamossal hozta el nekem a rendelőbe, és mesélte mekkora feltűnést keltett a hatalmas terménnyel. Valaki meg is jegyezte viccesen, hogy „szép nagy töke van a kisasszonynak” :).

Az egyik feléből töltött cukkinihajó készült, a másik felének egy részét legyalultam, illetve a másik részét felkockáztam, és ment a fagyasztóba. Ez utóbbi került most elő. Gondoltam, készül majd belőle egy jó kis kapros tökfőzelék, de aztán beindult a fantáziám, és ázsiai ízvilágú kapris tökfőzelék lett belőle.

Mivel a párom esetenként idegenkedik a merész újításaimtól, ezért a biztonság kedvéért párhuzamosan készítettem egy kapros változatot is a megszokott ízvilággal, hátha nem meri majd a kaprisat megkóstolni – biztos ami biztos. De meg merte kóstolni! És ízlett neki… 🙂

Antal Vali

Lépések

1
Kész

Meghámoztam és felkockáztam a cukkinit. (Valójában nem, mert nekem itthon már ebben a formában volt lefagyasztva, de nem biztos, hogy neked is van otthon ilyen, úgyhogy ezért írtam le ezt a lépést is.)

2
Kész

A hagymát apróra vágtam, és megdinszteltem a kókuszolajon a reszelt gyömbérrel együtt.

3
Kész

Hozzáadtam a cukkinit, és egy kicsit tovább dinszteltem együtt, majd enyhén sóztam, (ugyanis a kapribogyó is sós), borsoztam, felöntöttem a citromlével, és kis lángon, lefedőzve elkezdtem párolni. Hagytam, hogy a cukkini kieressze a saját levét.

4
Kész

Közben felaprítottam a kapribogyót, átnyomtam fokhagymaprésen a fokhagymát, és lereszeltem a citrom héját. Figyelem! Ez utóbbiból mindenképpen olyat használj, amelyen fel van tüntetve, hogy emberi fogyasztásra alkalmas, ugyanis a legtöbb citrom héja tele van rothadást és penészedést gátló vegyszerekkel, amelyek nem csak mérgezőek, hanem teljesen tönkreteszik a bélflórát is.

5
Kész

Hozzáadtam a kaprit, citromhéjat, fokhagymát, citromfúvet csilipaprikát és a cukrot, és tovább pároltam félpuhára.

6
Kész

Amikor már majdnem jó, megszórtam a rizsliszttel, és felengedtem a kókusztejjel. összerottyantottam, majd készre pároltam. (Akkor van kész, ha a cukkini már puha, de van még egy nagyon pici roppanóssága.)
Ízlés szerint sózhatod, citromozhatod, cukrozhatod vagy csilizheted még.

7
Kész

Kapribogyó feltéttel tálaltam. De süthetsz rá rizsfasírtot, vagy ha húsevő vagy, akkor megszórhatod frissen oirított garnélával, vagy csirkecsíkokkal.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
cekla-sargarepa-narancs-enzimkoktel
előző
Élő tápanyag és enzimkoktél – frissítő napindítónak
kapros-cukkinifozelek-antalvali
következő
Kapros cukkinifőzelék mindenmentesen
cekla-sargarepa-narancs-enzimkoktel
előző
Élő tápanyag és enzimkoktél – frissítő napindítónak
kapros-cukkinifozelek-antalvali
következő
Kapros cukkinifőzelék mindenmentesen

Hozzászólás Elküldése

5 × három =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here