0 0
Élő tápanyag és enzimkoktél – frissítő napindítónak

Szeretnéd megőrizni a fiatalságodat és az egészségedet? Szeretnéd télen is kirobbanó energiával kezdeni a napot? Akkor kövesd a példámat, és ezentúl minden nap igyál meg egy enzimkoktélt!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
2 öklömnyi Cékla
3 szál Sárgarépa
2 Narancs leve
1 félhüvelyknyi friss Gyömbér

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Élő tápanyag és enzimkoktél – frissítő napindítónak

Cékla-narancs-sárgatépa ital betegségmegelőzésre

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 7 perc
  • 1 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Vajon mitől élő egy ital? Hát attól, hogy nyers, bio alapanyagból frissen készítjük úgy, hogy az sértetlenül megőrizze teljes enzimháztartását. Merthogy frissességünket, üdeségünket, fiatalosságunkat, energiánkat a korlátozott számban termelődő enzimeinknek köszönhetjük, amelyek sajnos az élet előrehaladtával egyre csak fogynak – főleg ha a szervezet kénytelen emésztőenzimek előállítására elpazarolni az alapkészletet.

Dr. Edward Howell, az enzimtáplálkozás-elmélet atyja a következőket vallja:

edward-howell-enzimtaplalkozas“Ha az ember több külső enzimet visz be – ahogy egyébként azt a természetben élő lények teszik – az enzimpotenciáljának nem kell annyit az élelem megemésztésére pazarolnia, hanem több enzimet juttathat a fontosabb anyagcserefolyamatok számára. A növényi enzimbevitellel nem csak az egészségünket tudjuk jobban megőrizni és a betegségeket elkerülni, hanem a már kialakult betegségekből is könnyebben tudunk meggyógyulni. Ahhoz, hogy a táplálékból enzimekhez jussunk, több nyers élelmet kell fogyasztanunk.”

Ahhoz, hogy enzimkészletünk jó sokáig kitartson, minden nap 8 adag nyers ételt kéne elfogyasztanunk. (1 adag = amennyi felaprítva elfér 1 markodban). Akinek ez valami miatt nem megoldható, annak egy ilyen koktél fedez legalább 3 adagnyi enzimbombát. Ráadásul ezekkel az enzimkoktélokkal nagy mennyiségű  vitamint és nyomelemet is beviszünk a szervezetbe.

Ha a napot enzimkoktéllal vagy zöldturmixszal kezded, akkor sokkal energikusabb, összpontosítóbb és frissebb leszel.

Ma az egyik kedvenc koktélomat hoztam el, ami tipikus téli enzim- és vitaminforrás.

Szó szerint váljék egészségedre!

Antal Vali

(Visited 1 391 times, 17 visits today)

Lépések

1
Kész

Zöldségprésen vagy gyümölcscentrifugán nyerd ki a céklák és a sárgarépák, valamint a gyömbér levét, majd keverd össze a citruspréssel kifacsart narancsok levével. Kb. 3-4 dl lesz a végeredmény.
Azonnal kell fogyasztani, hogy ne sérüljenek az enzimek és a tápanyagok.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
ceklas-kaposztaleves-antalvali
előző
Céklás káposztaleves gyömbérrel és zöldcitrommal
ceklas-kaposztaleves-antalvali
előző
Céklás káposztaleves gyömbérrel és zöldcitrommal

Hozzászólás Elküldése

tizenkettő − hat =

Fel a lap tetejére