5 0
Újévi lencsesaláta nemcsak Újévre

A lencsét általában levesnek vagy főzeléknek készítjük. De most dobd sutba a hagyományokat, és újévre készítsd el fincsi és laktató salátának! Nem fogod megbánni!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
50 dkg Lencse
3 db Babérlevél
1 Bio zöldségleves kocka Én a Rapunzelt szeretem használni.
1 fej Lilahagyma
1 teáskanál egész Tarkabors
A majonézhez
1 házi vagy bio Tojássárgája
1 dl Extraszűz olívaolaj
1 teáskanál Mustár
1 evőkanál Kókuszvirágcukor
1/2 Citrom leve
2 dl Tejföl Rizstejszínnel helyettesíthető
Kevés frissen őrölt Tarkabors
Ízlés szerint Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Újévi lencsesaláta nemcsak Újévre

Majonézes lencsesaláta újragondolva, és egészségessé téva

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • 4 Főre
  • Közepes
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

  • A majonézhez

Leírás

Megosztás

2014-ben ihletődtem meg erre a receptre, ugyanis abban az évben a Szilvesztert és az Újévet néhány baráttal és kollégával a Szeremley birtokon töltöttük. Betty kolléganőm barátai isteni lencsesalátával készültek. Igaz, nem volt teljesen bionom, de hamar átalakítottam a receptet, azaz megváltoztattam és/vagy kiiktattam, illetve hozzátettem egy-két összetevőt, hogy az ízvilág ne sérüljön, és annak érdekében, hogy egészséges legyen, és hogy minél többen élvezhessék – és ne csak Szilveszterkor és Újévkor.

Salátának, köretnek és főételnek is fogyaszthatjuk. Húsevők belekockázhatnak egy kis házi füstölt csülköt is…

Antal Vali

(Visited 1 202 times, 2 visits today)

Lépések

1
Kész

Előző napi feladat:

A lencsét előző este átmossuk, és beáztatjuk tisztított vízbe egy egész éjszakára.

2
Kész

Másnap 2-3 babérlevéllel, 1 teáskanál tarka egészborssal és egy vegán zöldségleves kockával közepes lángon feltesszük főni annyi tisztított vízbe, hogy ne sokkal legyen több, mint ami ellepi. (Útközben figyeljük, és ha kell apránként pótolgassuk a vizet).

3
Kész

Majonéz keverése:

Amíg fő a lencse, addig keverjünk egy majonézt:
• 1 tojás sárgájához adjunk egy teáskanál mustárt,
• pár csepp citromlevet,
• jól keverjük el,
• majd cseppenként - állandó keverés mellett - adagoljuk hozzá az olívaolajat, míg szép krémes nem lesz.

Vegánok itt találják a mindenmentes majonézem receptjét: Kattints ide a mindenmentes majonéz receptemhez!

4
Kész

Ha kész a majonéz, akkor hozzáadjuk a tejfölt, a kókuszvirág cukrot, a törött borsot, a citromlevet, egy csipet himalája sót és ismét jól elkeverjük.

5
Kész

Saláta összeállítása

Végül összeforgatjuk a megfőtt és kihűlt lencsével, majd belekeverjük a az apróra vágott lilahagymát is.

6
Kész

Tálalása:

Friss petrezselyemmel, kaporral tálaljuk, de állati fehérjét fogyasztók keverhetnek hozzá főt csülköt, adalékmentes házivirslit, vagy díszítsék főttojással a tetejét.
Húsok mellé köretnek vagy salátának, önmagában előételnek is fogyasztható.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
avokadokrem-provancei-modra
előző
Avokádókrém provance-i módra
lencsepastetom
következő
Lencsepástétom
avokadokrem-provancei-modra
előző
Avokádókrém provance-i módra
lencsepastetom
következő
Lencsepástétom

Hozzászólás Elküldése

16 + hét =

Fel a lap tetejére