Hozzávalók
-
20 dkg Quinoanatúr, nem pirított, nem puffasztott
-
2.5 dl Tisztított víz
-
10 dkg friss, nyers Cékla
-
1/2 teáskanál Himalaya só
-
A sütéshez egy kevés Kókuszolaj
-
Töltelék 1
-
10 dkg bármilyen Gomba
-
1 kisebb Vöröshagyma
-
1 gerezd Fokhagyma
-
1 csipet Kakukkfű
-
1 csipet Tarkabors
-
1 csipet Himalaya só
-
Töltelék 2
-
10 dkg Savanyúkáposzta
-
1 teáskanál Kókuszolaj
-
1 kicsi Vöröshagyma
-
Töltelék 3
-
Violife görög vegán Fetasajt
-
Rukkola
-
Töltelék 1 Gomba
-
1 evőkanálnyi felkockázott Kápia paprika
-
1 evőkanálnyi felkockázott Lilahagyma
-
1 evőkanál Hajdinacsíra
Leírás
A blini (egyes számban blin) egy orosz palacsinta. Olyan, mint nálunk a csöröge fánk, amit szinte csak a farsangi időszakban fogyasztunk. A szláv kultúrában a maszlenyica elmaradhatatlan fogása. A maszlenyica egyébként a pravoszláv kultúrájú országokban – a farsanghoz hasonló ősi szláv ünnep, amely a keresztény hitre való áttérést követően is fennmaradt. Lényege a télűzés és a tavaszvárás. Ettől függetlenül az év bármely szakában fogyasztható, hiszen nagyon finom, és a töltelék variálhatósága miatt soha nem lehet megunni.
A blinit hagyományosan hajdinalisztből és élesztőből sütik, de az interneten ezerféle variáció fellelhető. A lényeg, hogy kapjunk egy vastagabb, de hajtogatható palacsintát, ami tölthető, és a töltelék nedvességtartalmától nem esik szét. Ezt most céklásan és quinoával készítettem el. Így nemcsak finom, de gluténmentes is lett.
Fogyaszd szeretettel: Torma Ági
Hasznos tippek Antal Valitól
- Gyakorlatilag bármilyen tölteléket használhatsz!
- Érdemes kipróbálnod az eredeti gabonával is, azaz hajdinával, de azt mindenképp pirítsd meg előtte egy kicsit a jobb ízélmény miatt.
- Nekem svédgombával ízlett a legjobban.
Lépések
|
1
Kész
|
A céklát lereszeljük kis likú reszelőn, majd az összes többi hozzávalókkal összekeverjük, és két-három órán át állni hagyjuk, majd összeturmixoljuk. |
|
2
Kész
|
A tésztából egy-egy evőkanálnyi adagokat forró kókuszolajjal kikent serpenyőben, vagy ha van jó tapadásmentes serpenyőnk, akkor anélkül kisütjük. |
|
3
Kész
|
Amíg hűlt a blini, a töltelékhez lesütöttem 1 fej vöröshagymát, arra rádobtam a fagyóból kivett gombát. Só, bors, kakukkfű szenthármassága, kicsit összesüt és kész. |
|
4
Kész
|
Amikkel én töltöttem: |
|
5
Kész
|






