0 0
Céklás blini (orosz palacsinta) izgalmas töltelékekkel

Az amerikai palacsintát már ismerjük. Hát akkor jöjjön az orosz palacsinta! Ami nem csak finom, hanem egészséges is. Ráadásul vegán!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
20 dkg Quinoa natúr, nem pirított, nem puffasztott
2.5 dl Tisztított víz
10 dkg friss, nyers Cékla
1/2 teáskanál Himalaya só
A sütéshez egy kevés Kókuszolaj
Töltelék 1
10 dkg bármilyen Gomba
1 kisebb Vöröshagyma
1 gerezd Fokhagyma
1 csipet Kakukkfű
1 csipet Tarkabors
1 csipet Himalaya só
Töltelék 2
10 dkg Savanyúkáposzta
1 teáskanál Kókuszolaj
1 kicsi Vöröshagyma
Töltelék 3
Violife görög vegán Fetasajt
Rukkola
Töltelék 1 Gomba
1 evőkanálnyi felkockázott Kápia paprika
1 evőkanálnyi felkockázott Lilahagyma
1 evőkanál Hajdinacsíra

Céklás blini (orosz palacsinta) izgalmas töltelékekkel

Mindenmentes finomság, ami sósan és édesen is is megállja a helyét - tölteléktől függően

  • 20 perc + állási idő
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

  • Töltelék 1

  • Töltelék 2

  • Töltelék 3

Leírás

Megosztás

A blini (egyes számban blin) egy orosz palacsinta. Olyan, mint nálunk a csöröge fánk, amit szinte csak a farsangi időszakban fogyasztunk. A szláv kultúrában a  maszlenyica elmaradhatatlan fogása. A maszlenyica egyébként a pravoszláv kultúrájú országokban – a farsanghoz hasonló ősi szláv ünnep, amely a keresztény hitre való áttérést követően is fennmaradt. Lényege a télűzés és a tavaszvárás. Ettől függetlenül az év bármely szakában fogyasztható, hiszen nagyon finom, és a töltelék variálhatósága miatt soha nem lehet megunni.

A blinit hagyományosan hajdinalisztből és élesztőből sütik, de az interneten ezerféle variáció fellelhető. A lényeg, hogy kapjunk egy vastagabb, de hajtogatható palacsintát, ami tölthető, és a töltelék nedvességtartalmától nem esik szét. Ezt most céklásan és quinoával készítettem el. Így nemcsak finom, de gluténmentes is lett.

Fogyaszd szeretettel: Torma Ági

Hasznos tippek Antal Valitól

  • Gyakorlatilag bármilyen tölteléket használhatsz!
  • Érdemes kipróbálnod az eredeti gabonával is, azaz hajdinával, de azt mindenképp pirítsd meg előtte egy kicsit a jobb ízélmény miatt.
  • Nekem svédgombával ízlett a legjobban.

Lépések

1
Kész

A céklát lereszeljük kis likú reszelőn, majd az összes többi hozzávalókkal összekeverjük, és két-három órán át állni hagyjuk, majd összeturmixoljuk.

2
Kész

A tésztából egy-egy evőkanálnyi adagokat forró kókuszolajjal kikent serpenyőben, vagy ha van jó tapadásmentes serpenyőnk, akkor anélkül kisütjük.
Mivel nekem kissé sűrűbb lett a tésztám mint például az amerikai palacsintáé, amikor beletettem, nem terült annyira szét, így a kanál hátuljával kicsit szétkentem, hogy laposabb, majd tölthető legyen.

3
Kész

Amíg hűlt a blini, a töltelékhez lesütöttem 1 fej vöröshagymát, arra rádobtam a fagyóból kivett gombát. Só, bors, kakukkfű szenthármassága, kicsit összesüt és kész.

4
Kész

Amikkel én töltöttem:
Csak simán savanyúkáposzta. Zseniálisan finom volt együtt. 🤩
A többire tettem egy kis (Violife) görög feta sajtot, rukkola leveleket, arra a gombás tölteléket, arra egy kis kápia paprika és lilahagyma kockákat, illetve egy kis hajdina csírát.

5
Kész

Torma Ági

Hozok nektek pár receptet. Magam is vegán vagyok, néha TÉNÉ-s is. Gombászok (már ha van csapadék, és az erdő ad gombát), így a receptjeim erősen gomba specifikusak...🙄😅🍄♥️ Antal Vali 2025-ös Nagy Vegán-Téné kihívása kapcsán kért fel Vali, hogy küldjem be néhány receptemet.

előző
Epres gombasaláta
következő
Görög burgonyasaláta
előző
Epres gombasaláta
következő
Görög burgonyasaláta

Hozzászólás Elküldése

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here