5 0
Egyiptomi fűszeres rizzsel töltött paradicsom

Mi magyarok mindent kirántunk, az afro-arabok pedig mindent megtöltenek. Még azt is, amiről mi nem is gondolnánk, hogy úgy is finom, mint pl. a szőlőlevél, vagy a paradicsom. Ez utóbbit kevésbé ismerjük, úgyhogy épp itt az ideje megkóstolni!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
6 nagy, nem túl érett Paradicsom Én Red Cavern fajtát használtam, ami komondottan töltött paradicsomnak való.
3 evőkanál Extraszűz olívaolaj
1 nagyobb Vöröshagyma
20 dkg Rizotto rizs Bármilyen ragacsos rizs jó helyette
1 bögre Zöldségalaplé Vagy 1 kocka Rapunzel bio zőldségleveskocka feloldva 1 bögre melegvízbenagy 1 kocka Rapunzel bio zőldségleveskocka feloldva 1 bögre melegvízben
1 mokkáskanál frissen őrölt Tarkabors
1 mokkáskanál őrölt Koriandermag
1 maréknyi friss Bazsalikom Apróra vágva
1 csokor friss Petrezselyem Apróra vágva
1 csokor friss Koriander levél Apróra vágva
1 marék Borsmenta levél Apróra vágva
1 evőkanál házi Paradicsomszósz paradicsom püré is jó
Ízlés szerint Himalaya só
1 kiskanál Datolyaszirup Elhagyható, vagy mézzel vagy kókuszvirágcukorral helyettesíthető

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Egyiptomi fűszeres rizzsel töltött paradicsom

Hidegen és melegen is fogyasztható mindenmentes különlegesség

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 90 -100 perc
  • 3 Főre
  • Közepes
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Nagyon szeretem az Észak-Afrikai vagy más néven afro-arab ízeket. Egészen közel áll a magyar ízvilághoz, csak kicsit több a koriander és a menta a fűszerezésükben. Most egy olyan nagy kedvencemet szeretném megosztani Veled, amit – ha nem én lennék Antal Vali, és nem lenne saját gasztro-blogom – beküldeném valamelyik népszerű receptes oldal receptversenyre. Olyannyira megállja a helyét, hogy még a nem egészségtudatosan táplálkozó emberek is megnyalják utána mind a 10 ujjukat.

Egytálételként, hideg előételként és köretként is fogyaszthatod. Szénhidrát anyagcseréjűek önmagában, zsír-fehérje anyagcseréjűek hús mellé köretnek egyék, vagy ha vegán zsír-fehérje anyagcseréjű vagy, akkor fogyasztás előtt locsold meg még egy kis olívaolajjal.

Mindenképpen kihűlés után tálald, ugyanis forrón hajlamos szétesni. Tetején maradhat a sapka, vagy ha leveszed, tehetsz rá aszaltparadicsomot, olajbogyót, kapribogyót, datolyát, aszaltszilvát vagy mentalevelet.

Nagyon finom az illata, amíg sül!

Komolyan mondom, hosszabb és bonyolultabb volt leírni és befotózni, mint elkészíteni.
Jó étvágyat!

Antal Vali

Lépések

1
Kész

Vágjuk le a paradicsom tetejét, és kaparjuk ki a belsejét. A kaparékot és a kalapkát is tegyük félre.

2
Kész

Többször mossuk át folyó víz alatt a rizst, majd áztassuk melegvízben 30 percig.
Ezalatt vágjuk apróra a zöldféléket, és pirítsuk meg a vöröshagymát egy kevés olajon addig, amíg üveges nem lesz.

3
Kész

A beáztatott rizst szűrjük le, és tegyük a hagymához a borssal, a korianderrel és a zöldfűszerek felével együtt. Addig pirítsuk, amíg a rizsszemek külön nem válnak egymástól.

4
Kész

Önsük bele az 1 bögre zöldséglét, és lassú tűzön lefedve addig főzzük, amíg a lé nagy része el nem párolog (illetve fel nem veszi a rizs).

5
Kész

Keverjük hozzá a zöldfűszerek másik felét is, és töltsük meg vele a paradicsomokat, majd szépen állítgassuk őket sorba egy tűzálló tálba (én mázas cserepet használtam) ne túl szorosan, de ne is lazán.

6
Kész

A paradicsom kikapart belsejét turmixoljuk össze a paradicsompürével, a sóval, datolyasziruppal, a megmaradt olívaolajjal és annyi zöldséglével, hogy kb. 250 ml legyen - ha jó lédús a paradicsom, akkor általában nem, vagy alig kell bele zöldséglé.
Ezzel az eleggyel locsoljuk meg alaposan a paradicsom puttonyainkat, majd tegyük vissza a kalapkákat, és fedjük be a tűzálló tálat. Előmelegített, közepesen meleg (180°C) sütőben süssük kb. 40 percig.

7
Kész

Kihűlés után tálaljuk (forrón hajlamos szétesni), tetején maradhat a sapka, vagy ha levesszük tehetünk rá aszalt paradicsomot, olajbogyót, kapribogyót, datolyát, aszaltszilvát.
Főételként, köretként, és hidegen előételként is tálalhatjuk.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 40 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. 2024-ben pedig elnyertem a Szakmai Elit Női Kiválósága díjat. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
cukkinis-padlizsankrem-antalvali
előző
Cukkinis padlizsánkrém
padlizsankrem-szenegeto-modra
következő
Padlizsánkrém szénégető módra
cukkinis-padlizsankrem-antalvali
előző
Cukkinis padlizsánkrém
padlizsankrem-szenegeto-modra
következő
Padlizsánkrém szénégető módra

Hozzászólás Elküldése

három × 4 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here