Hozzávalók
-
20 dkg Savanyúkáposzta
-
2 alma nagyságú Cékla
-
2 savanykás Alma
-
1 mokkáskanál Köménymag
-
1 evőkanál Méz
-
1/2 marék DióHa csak diót használsz, akkor bátran szórj rá 1 marékkal.
-
1/2 marék TökmagHa csak tökmagot használsz, akkor bátran szórj rá 1 marékkal.
Leírás
Télen rengeteg savanyúkáposztát és céklát eszem minden formában. Vitaminforrásként sokkal jobban szeretem a savanyított zöldségeket és a gyökérzöldségeket, mint a melegházakban kényszerérlelt paradicsomot, paprikát vagy uborkát, amelyeknek egyáltalán nem ilyenkor van a szezonja.
Ebben a receptben sikerült összekombinálnom a téli kedvenceimet – a három legegészségesebb téli tápanyagforrást – egy remek vitamindús és gyógyhatású salátában. Fogadjátok szeretettel!
Vigyázat! Különösen finom!
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A céklát és az almát reszeljük le nagylyukú reszelőn, vagy szecskázzuk össze aprítógépben. |
2
Kész
|
A káposzta levét csöpögtessük le egy pohárba, és a lében keverjük el a mézet. |
3
Kész
|
A káposztát vágjuk apróbbra, és keverjük össze a céklás almával. Majd locsoljuk meg a mézes káposztalével. |
4
Kész
|
Szórjuk meg az enyhén megpirított köménymaggal, törjünk a tetejére diót vagy pirított tökmagot. |
2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése
Ez a kombináció nagyon szuper! Köszi
Ráadásul nem csak finom, hanem egészséges is!