5 0
Kókuszos-mazsolás szaloncukor

Érdemes kipróbálni a bolti kókuszos szaloncukrok házi alternatíváját, amelyben természetesen nincs hozzáadott cukor. Ez volt az első szaloncukor, amelyet házilag készítettem. Meglátod, ha kipróbálod, innentől nincs megállás, beindul a fantázia.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Töltelék
50 dkg Mazsola
20 dkg őrölt Mandula
10 dkg Kókuszreszelék
2 bio Citrom héja Reszelve, vagy 6-8 csepp bio citrom illóolaj
1 csipet őrölt Fahéj
Csokimáz
10 dkg Kakaóvaj
5 dkg Kókuszolaj Dezodorálatlan, illatos kókuszvaj kell hozzá, nem a főzésre való kókuszzsír.
5 dkg Kakaópor Karobbporral kelyettesíthető.
1-2 evőkanál ízjés szerint. Datolyaszirup

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Kókuszos-mazsolás szaloncukor

Glutén- és laktózmentes szaloncukor hozzáadott cukor nélkül.

Mentesség:
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
Étrend/Diéták:
  • Közepes
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

  • Töltelék

  • Csokimáz

Leírás

Megosztás

Íme egy újabb hozzáadott cukor nélküli szaloncukor ötlet. A nagyipari kókuszos édességeket nem szeretem, mert sikerül mindegyiket olyan édesre gyártani, hogy számomra azok ehetetlenek. Gondoltam kikísérletezek egy kevésbé márcos receptúrát. Szerintem sokkal finomabb lett, mint a bolti.

Mivel a csokimáz keménységét a kakaóvaj és a kókuszvaj adja, amelyek olvadási hőmérséklete 23-24°C, érdemes a kész szaloncukrokat hűvösebb helyen tárolni.

Antal Vali

(Visited 1 700 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Mazsolás-kókuszos töltelék

A mazsolát meleg tisztított vízzel leöntjük és kb. 5 percig állni hagyjuk. Közben kimérjük a mandulát, a kókuszreszeléket, lereszeljük a citrom héját. Fűszerezzük a fahéjjal, majd leszűrjük a mazsolát és a többi hozzávalóval aprítógépbe tesszük és jól összedolgozzuk.

2
Kész

A darálékot vizes tenyérrel szaloncukor-szerűre formáljuk. Ha nem elég nedves, akkor egy kis vízzel vagy citromlével segíthetünk rajta.

3
Kész

Csokomáz

A vajakat vízfürdőn felolvasztjuk, és elkeverjük benne a kakaóport/karobport és a datolyaszirupot. Belemártjuk a szaloncukrokat, és zsírpapíron hagyjuk megdermedni hideg helyen. Ha teljesen megdermedt, csomagolhatjuk.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
rumos-dios-szaloncukor-antalvali
előző
Rumos-diós szaloncukor hozzáadott cukor nélkül
szaloncukor-Palma-modra
következő
Szaloncukor házilag aszalványokból
rumos-dios-szaloncukor-antalvali
előző
Rumos-diós szaloncukor hozzáadott cukor nélkül
szaloncukor-Palma-modra
következő
Szaloncukor házilag aszalványokból

Hozzászólás Elküldése

20 − tizenhárom =

Fel a lap tetejére