Hozzávalók
-
Töltelék
-
50 dkg Mazsola
-
20 dkg őrölt Mandula
-
10 dkg Kókuszreszelék
-
2 bio Citrom héjaReszelve, vagy 6-8 csepp bio citrom illóolaj
-
1 csipet őrölt Fahéj
-
Csokimáz
-
10 dkg Kakaóvaj
-
5 dkg KókuszolajDezodorálatlan, illatos kókuszvaj kell hozzá, nem a főzésre való kókuszzsír.
-
5 dkg KakaóporKarobbporral kelyettesíthető.
-
1-2 evőkanál ízjés szerint. Datolyaszirup
Leírás
Íme egy újabb hozzáadott cukor nélküli szaloncukor ötlet. A nagyipari kókuszos édességeket nem szeretem, mert sikerül mindegyiket olyan édesre gyártani, hogy számomra azok ehetetlenek. Gondoltam kikísérletezek egy kevésbé márcos receptúrát. Szerintem sokkal finomabb lett, mint a bolti.
Mivel a csokimáz keménységét a kakaóvaj és a kókuszvaj adja, amelyek olvadási hőmérséklete 23-24°C, érdemes a kész szaloncukrokat hűvösebb helyen tárolni.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Mazsolás-kókuszos töltelék |
2
Kész
|
|
3
Kész
|
Csokomáz |