1 0
Rumos-diós szaloncukor hozzáadott cukor nélkül

A szaloncukor készítés gyerekjáték! Se sütni, se főzni nem kell, csak gyúrsz egy fincsi masszát, bemártod a csokiba, és kész is!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
Töltelék massza
50 dkg Dióbél Érdemes kicsit megpirítani, vagy ha nyers szaloncukrot szeretnénk, akkor áztassuk be a diót egy éjszakára tisztított vízbe, majd szárítsuk ki a diót, így élő marad, tele enzimekkel és a zsírsavak sem sérülnek!
2 bio Citrom héja Reszelve
4 evőkanál Rum
1 bio Narancs héja Reszelve vagy 5 csepp édesnarancs illóolaj.
1 Narancs leve
1 Citrom leve
6 evőkanál tartósítőszer és hozzáadott cukortől mentes Baracklekvár
Bevonó csokimáz
15 dkg 80%-os Étcsokoládé
2 evőkanál olvasztott Kakaóvaj
3 evőkanál olvasztott Vaj Vagy ugyanennyi olvasztott illatos kókuszvaj, ha vegán vagy tejérzékeny vagy.

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Rumos-diós szaloncukor hozzáadott cukor nélkül

Ezzel a könnyen elkészíthető szaloncukor recepttel azoknak szeretnék kedvezni, akik szeretik a retro ízeket.

Mentesség:
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
Étrend/Diéták:
  • 10 Főre
  • Közepes
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

  • Töltelék massza

  • Bevonó csokimáz

Leírás

Megosztás

Sokan nem is gondolnák, hogy mennyire egyszerű házilag szaloncukrot készíteni. Pedig jól tennénk, ha ha inkább a házi megoldást választanánk, mint a boltit, hisz ez utóbbiak általában hemzsegnek a szintetikus összetevőktől és egyéb adalékoktól.

Most egy receptsorozattal szeretném újra divatba hozni a házi szaloncukor készítést, ami annyira egyszerű, hogy tulajdonképpen csak egy jól formázható massza kell, amit ügyesen bevonunk csokimázzal. Ehhez szeretnék jól bevált tippeket adni. A legmunkásabb nem az elkészítése, hanem az, hogy becsomagoljuk, és kirojtozzuk a papírját.

Figyelem, ebből a receptből jó nagy adag szaloncukor lesz!

Örömteli ünnepi készülődést és kellemes ünnepeket!

(Visited 189 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Töltelék massza elkészítése

A diót megpirítjuk, vagy nyersvegán módon beáztatjuk egy éjszakára, majd aszalógépben kiszárítjuk. Finomra őröljük, de egy keveset hagyjunk darabosabbra.

2
Kész

Összegyúrjuk a többi hozzávalóval.

3
Kész

Kis golyókat formázunk, majd kicsit meglapítjuk őket, hogy legyen talpuk. Papírral bélelt sütőlapra tesszük megközelítőleg 5 mm távolságra egymástól.

4
Kész

Csokimáz elkészítése

A feketecsokit összetörjük, és összekeverjük 2 evőkanál olvasztott kakaóvajjal, 3 evőkanál olvasztott vajjal vagy kókuszvajjal (ha nem eszel, vagy nem ehetsz vajat) és folytonos keverés mellett vízfürdőn összeolvasztjuk, de véletlenül sem forraljuk!

5
Kész

Amikor összeolvadt és sűrű homogén elegyet alkot, akkor teáskanállal a diógolyókra csorgatjuk - így a teteje szép lesz és fényes. Hidegre tesszük, és ha megkötött a csoki rajtuk akkor a talpukat is egyenként a csokiba mártjuk. Megvárjuk, amíg megköt a máz, ha van hibás, akkor meleg késsel javíthatjuk ki a csokibevonatot. A talpának nem kell feltétlenül tökéletesnek lennie, mert a gömbölyű fele úgyis szép lesz.

6
Kész

Ízlés szerint tálaljuk bonbonnak, vagy csomagoljuk szaloncukornak.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Gyömbéres forraltbor
következő
Kókuszos-mazsolás szaloncukor
előző
Gyömbéres forraltbor
következő
Kókuszos-mazsolás szaloncukor

Hozzászólás Elküldése