Hozzávalók
-
2 tenyérnyi szelet előzőleg megsütött nagydobosi Sütőtök
-
6 dl Zöldségalaplévagy forróvízben oldott bio zöldségleves kocka
-
2 csipet Kakukkfű
Leírás
Kedvencem a nagydobosi sütőtök, amiről ugye mindenki tudja, hogy minél méretesebb, annál finomabb. (Tavaly extra mennyiség termett nálam a birtokon.) Viszont ha nem túl nagy a család, és megsütünk egy nagyobbacska nagydobosit, általában az utolsó szeletek meg szoktak maradni másnapra. Nos, ezt a levest ilyenkor szoktam elkészíteni, mert villámgyorsan megvan, hiszen csak a készre sütött tököt kel összeturmixolni egy kis zöldségalaplével – ami ugyebár nálam mindig van itthon. A leghosszabb művelet az elkészítésében az, amíg felforraljuk a zöldségalaplét.
Zöldségalaplevet rendszeresen készítek maradék zöldségekből és zöldséghéjból jó sok hagymával és fokhagymával, és 3-5-dl-es adagokban lefagyasztom, így bármikor elő tudok kapni egy adagot, ha szükség van rá. Ha neked nincs otthon ilyened, ne aggódj, bio zöldségleves kockából vagy bio levesporból is el tudod készíteni.
További sütőtökös recepteket itt találsz.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Az előzőleg megsütött sütőtök húsát kikaparjuk a héjából, és beletesszük egy blenderbe. |
2
Kész
|
Hozzáöntjük az előzőleg felforralt zöldségalaplevet, vagy forróvízben oldott bio zöldségleves kockát, vagy levesport. Krémesre turmixoljuk. Azonnal tálaljuk, mert pont ehető hőmérsékletű lesz. A tetejére szórhatunk morzsolt kakukkfüvet. |