0 0
Villámgyors sütőtök-krémleves nagydobosi sütőtökből

Ismerd meg a sütőtök-krémleves elkészítésének a leggyorsabb és legegyszerűbb módját! Ráadásul fillérekbe kerül.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
2 tenyérnyi szelet előzőleg megsütött nagydobosi Sütőtök
6 dl Zöldségalaplé vagy forróvízben oldott bio zöldségleves kocka
2 csipet Kakukkfű

Hozzáadás a kedvencekhez

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Villámgyors sütőtök-krémleves nagydobosi sütőtökből

Ez a leves azért villámgyors, mert már előzőleg megsütött maradék tökből készül. Ráadásul mindenmentes is.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 10 perc
  • 2 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Kedvencem a nagydobosi sütőtök, amiről ugye mindenki tudja, hogy minél méretesebb, annál finomabb. (Tavaly extra mennyiség termett nálam a birtokon.) Viszont ha nem túl nagy a család, és megsütünk egy nagyobbacska nagydobosit, általában az utolsó szeletek meg szoktak maradni másnapra. Nos, ezt a levest ilyenkor szoktam elkészíteni, mert villámgyorsan megvan, hiszen csak a készre sütött tököt kel összeturmixolni egy kis zöldségalaplével – ami ugyebár nálam mindig van itthon. A leghosszabb művelet az elkészítésében az, amíg felforraljuk a zöldségalaplét.

Zöldségalaplevet rendszeresen készítek maradék zöldségekből és zöldséghéjból jó sok hagymával és fokhagymával, és 3-5-dl-es adagokban lefagyasztom, így bármikor elő tudok kapni egy adagot, ha szükség van rá. Ha neked nincs otthon ilyened, ne aggódj, bio zöldségleves kockából vagy bio levesporból is el tudod készíteni.

További sütőtökös recepteket itt találsz.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

Az előzőleg megsütött sütőtök húsát kikaparjuk a héjából, és beletesszük egy blenderbe.

2
Kész

Hozzáöntjük az előzőleg felforralt zöldségalaplevet, vagy forróvízben oldott bio zöldségleves kockát, vagy levesport. Krémesre turmixoljuk. Azonnal tálaljuk, mert pont ehető hőmérsékletű lesz. A tetejére szórhatunk morzsolt kakukkfüvet.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 40 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. 2024-ben pedig elnyertem a Szakmai Elit Női Kiválósága díjat. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Lencsefasírt Pálma módra
következő
Egészséges gofri mindenmentesen Barbi Kuckójából
előző
Lencsefasírt Pálma módra
következő
Egészséges gofri mindenmentesen Barbi Kuckójából

Hozzászólás Elküldése

5 × 5 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here