4 0
Fahéjas-almás pároltkáposzta

Ezt az almás-fahéjas dinszteltkáposztát bármilyen ünnepi fogás mellé tálalhatod köretként. Elfér a karácsonyi pulyka, a szilveszteri malacsült, és januári disznótoros mellé is.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 kisebb Lilakáposzta Vagy egy nagyobbnak a fele
1 nagyobb fej Vöröshagyma
1 szép nagy Alma
1 mokkáskanál egész Köménymag
3 evőkanál Balzsamecet
1 diónyi friss Gyömbér
1 csipet morzsolt Kakukkfű
1 késhegynyi őrölt Fahéj
Ízlés szerint Méz Medvehagyma mézzel a legfinomabb
2 evőkanál Kókuszolaj
Ízlés szerint Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Fahéjas-almás pároltkáposzta

Különleges dinszteltkáposzta az ünnepi asztalra

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 50 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Imádom a káposztát minden formában! Különösen a pároltkáposztát. Bevallom, hogy én nem köretnek, hanem főételnek szoktam enni… Ráadásul a káposzta azon ritka tápláléknövények egyike, amit mindenkor, mindenkinek és minden betegség esetén lehet fogyasztani megkötések nélkül.

A pároltkáposztát nagyon sokféleképpen el tudom készíteni: áfonyával, aszaltszilvával, borosan, pezsgősen, narancsosan, karamellizálva, de talán a fahéjas-almás a kedvencem.

Én burgonyapürével vagy hagymás törtkrumplival szeretem a legjobban. Legutóbb kurkumás burgonyapürét készítettem mellé. De szeretem medvehagymás, currys, köményes, sütőtökös, spenótos-fokhagymás és tejfölös-hagymás burgonyapürével is!

Antal Vali

(Visited 771 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész
30 perc

Legyalulom a káposztát szálasra, és lesózom, majd jól lenyomkodom, befedem, és állni hagyom legalább 20 percig.

2
Kész

Amíg a káposzta pihen, addig legyalulok egy nagyobb fej vöröshagymát is szálasra, majd egy fedeles serpenyőben kókuszzsírt hevítek, és beleszórok 1 mokkáskanál köménymagot, és hagyom egy kicsit a forró zsiradékban "kipattogni", majd hozzáadom a hagymát, és megdinsztelem.

3
Kész

Ha már majdnem kész, akkor beledobom a reszelt nyers gyömbért is, és egyet sercintek rajta, majd leveszem a tűzről.

4
Kész

Hozzáadom a sós levétől kinyomkodott káposztát, összeforgatom a hagymával, ráöntöm a balzsamecetet, és visszateszem a tűzre. Lefedőzöm, és lassú tűzön összepárolom. Víz nem kell hozzá, ha tényleg lassú tűzön párolod, mert pont annyi levet ereszt, amennyiben meg is párolódik!

5
Kész

Az almát nagylyukú reszelőn szálasra reszelem, és csak félúton teszem hozzá a káposztához, hogy ne főjön szottyosra. Amikor az almát is hozzáadtam, akkor szoktam meghinteni egy kis fahéjjal és egy kis kakukkfűvel (a friss lenne ebből is a legjobb!)
Ne felejtsük a tűzön, mert nagyon hamar megfő!

6
Kész

A mézet csak akkor keverjük hozzá, ha már megfőtt, és levettük a tűzről.
Én burgonyapürével vagy hagymás törtkrumplival szeretem a legjobban.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Kacsaleves gazdagon
következő
Hagymás tört édesburgonya
előző
Kacsaleves gazdagon
következő
Hagymás tört édesburgonya

Hozzászólás Elküldése

14 + tizenöt =

Fel a lap tetejére