Hozzávalók
-
20 dkg Shiitake dombaLehet más erdei gomba is!
-
1 közepes fej Vöröshagyma
-
1 db Kápia paprikaParadicsompaprika vagy kaliforniai paprikával helyettesíthető
-
2 evőkanál Kókuszolaj
-
sok Kakukkfű
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint Bors
-
2 evőkanál Napraforgómag
Leírás
Fülöpjakabról az ország egyetlen bio gombafarmjáról kaptam pár darab shiitake gyógygombát. Nagyon szeretem, de ritkán jutok hozzá, így valami különlegeset szerettem volna belőle készíteni.
Olyanok motoszkáltak a fejemben, hogy gomba, meg piros színű paprika, meg kakukkfű… sok-sok kakukkfű…
Aztán egyszer csak megérkezett az ihlet, és összeállt a fejemben is és a lábasban is a kép, majd elkészült a gombapástétom. Reggelire, ebédre és vacsorára is ezt ettem. És mielőtt megunhattam volna el is fogyott! 🙂
Ezt a pástétomot kenheted kenyérre, tölthetsz meg vele húsokat vagy zöldségeket (ki-ki a saját anyagcsere állapotának megfelelően), de eheted magában is.
Pálma
Hasznos tippek:
- Napraforgó mag helyett használhatsz diót, kesudiót, tökmagot vagy mandulát is.
- Ha szereted a csípős ízeket, akkor apríthatsz bele egy friss csilipaprikát is.

Lépések
1
Kész
|
A hagymát, a gombát és a kápia paprikát felszeleteljük. |
2
Kész
|
A felszelt hagymát a kókuszolajon megfonnyasztjuk. |
3
Kész
|
Hozzáadjuk a gombát és a paprikát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet és megpároljuk, fedő alatt. |
4
Kész
|
A napraforgómagot kávédarálóba megőröltem (ez azért is fontos, mert ettől kapja meg a krémes, selymes állagot) , és hozzákevertem a már készre párolt gombához. |
5
Kész
|
Kézi turmixszal egy kicsit, de tényleg csak nagyon kicsit megturmixolom, hogy lágyabb legyen. |