3 0
Zellerkrémleves batátával

Te is krémleves rajongó vagy? Te is szereted a különlegesen finom ízeket? Te is kedveled az egyszerű, és gyorsan elkészíthető ételeket? Akkor okvetlenül nézd meg, mit találtam ki a minap.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
2 öklömnyi friss Zellergumó
1 nagyobb Édesburgonya Más néven batáta
2 evőkanál Kókuszolaj Vagy 5 dkg házi vaj - ha nem agy rá intoleráns, vagy nem vagy vegán
1 liter Zöldségalaplé Rapunzel levesporból vagy leveskockából is elkészíthető.
Ízlés szerint őrölt Szerecsendió
Ízlés szerint őrölt Fehérbors
Ízlés szerint Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Zellerkrémleves batátával

Mindenmentes különlegesség a krémleves rajongóknak

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 40 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Hidegebb időben mindig jólesik egy tányér meleg krémleves. Egy igazán jó háziasszony szinte minden zöldségből képes ízletes krémlevest varázsolni. Már csak azért is, mert egy jó krémleves mindig garantált siker!

A zellert kimondottan szeretem krémlevesnek elkészíteni. Gyorsan megvan, finom és illatos, nem igényel semmi extrát. A hagyományos zellerkrémlevesem és a zellerszár krémlevesem mellett ez a batátás változat a legnépszerűbb, amiért még a gyerekek is rajonganak. Lábadozóknak, és őszi böjttörésre is nagyon ajánlom.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A zellergumókat és a batátát is meghámozzuk, és nagyjából egyforma kis kockákra vágjuk.

2
Kész

A kókuszzsírt (vagy vajat) megolvasztjuk, majd megpirítjuk rajta a zeller és batáta kockákat.
Felöntjük annyi zöldség alaplével, hogy ellepje, fűszerezzük, és mérsékelt tűzön teljesen puhára pároljuk. Ha kell, folyamatosan pótoljuk az elfőtt alaplét.

3
Kész

Botmixerrel pépesítjük, és a maradék zöldség alaplével beállítjuk a végső sűrűségét.
Egyet rottyantunk még rajta a végén, és kész is.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 40 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. 2024-ben pedig elnyertem a Szakmai Elit Női Kiválósága díjat. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Sóskafőzelék glutén- és tejmentesen batátával
következő
Sárgarépa-főzelék „zabosan”
előző
Sóskafőzelék glutén- és tejmentesen batátával
következő
Sárgarépa-főzelék „zabosan”

Hozzászólás Elküldése

hét + 5 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here