Hozzávalók
-
2 öklömnyi friss Zellergumó
-
1 nagyobb ÉdesburgonyaMás néven batáta
-
2 evőkanál KókuszolajVagy 5 dkg házi vaj - ha nem agy rá intoleráns, vagy nem vagy vegán
-
1 liter ZöldségalapléRapunzel levesporból vagy leveskockából is elkészíthető.
-
Ízlés szerint őrölt Szerecsendió
-
Ízlés szerint őrölt Fehérbors
-
Ízlés szerint Himalaya só
Leírás
Hidegebb időben mindig jólesik egy tányér meleg krémleves. Egy igazán jó háziasszony szinte minden zöldségből képes ízletes krémlevest varázsolni. Már csak azért is, mert egy jó krémleves mindig garantált siker!
A zellert kimondottan szeretem krémlevesnek elkészíteni. Gyorsan megvan, finom és illatos, nem igényel semmi extrát. A hagyományos zellerkrémlevesem és a zellerszár krémlevesem mellett ez a batátás változat a legnépszerűbb, amiért még a gyerekek is rajonganak. Lábadozóknak, és őszi böjttörésre is nagyon ajánlom.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A zellergumókat és a batátát is meghámozzuk, és nagyjából egyforma kis kockákra vágjuk. |
2
Kész
|
A kókuszzsírt (vagy vajat) megolvasztjuk, majd megpirítjuk rajta a zeller és batáta kockákat. |
3
Kész
|
Botmixerrel pépesítjük, és a maradék zöldség alaplével beállítjuk a végső sűrűségét. |