Hozzávalók
-
25 dkg Kukoricaliszt
-
8 dkg KöleslisztTönkölyliszttel is helyettesíthető
-
1 dl Extraszűz olívaolajHidegen sajtolt napraforgóolaj is lehet
-
6 dl TejfölHázi aludttej is lehet
-
1 db házi vagy bio Tojás
-
1 teáskanál Szódabikarbóna
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint Bors
-
3 marék összevagdalt Medvehagyma
-
10 dkg JuhtúróMárványsajttal is nagyon finom
Leírás
Csak -csak utolért a tavasz végre bennünket és mehetünk túrázni, medvehagymát szedni. Nemcsak a mozgás jelenti az örömet, hanem a medvehagymából készített ételek kulináris élvezete is!
Nyersen is nagyon szeretem a medvehagymát, harapom a szendvicsem mellé. Egy reggelire elfogy legalább egy csokor. Amikor a szezonja van, nem tudom megunni.
A medvehagyma jellegzetesen fokhagymás íze nagyon megy a sajtfélékhez, ezért találtam ki ezt a pikáns sós süteményt. Különösen a márványsajt és a juhtúró íze harmonizál vele remekül. Ajánlom egymás után mindkét verziót kipróbálni! Ha nem szereted a sajtot, akkor viszont kóstold meg Vali tradicionális medvehagymás muffin málé receptjét, ami szintén gluténmentes.
Jó étvágyat!
Pálma

Lépések
1
Kész
|
Az összes hozzávalót elkeverjük (még robotgép sem kell hozzá!) jó alaposan egy villával. |
2
Kész
|
Muffin formába kanalazzuk, és 20-30 perc alatt megsütjük. Reszelhetünk a tetejére sajtot, vagy diót, hogy még pikánsabb legyen! |