7 0
Muffin málé alaprecept

Újra divatba jött a kukoricamálé. Kóstoltad már muffinként kisütve? Hogy ízlene jobban? Juhtúróval, vaníliával, kolbásszal vagy kókusszal?

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

270g Kukoricadara
80 g bármilyen ízlésednek és diétádnak megfelelő Liszt barnarizsliszt, kölesliszt, kókuszliszt, kukoricaliszt, tönkölyliszt, alakorliszt, kamutliszt, zabpehelyliszt, stb.
50 g Kókuszvirágcukor csak akkor kell beletenni, ha édesre készíted.
1 házi vagy bio Tojás
100 ml bármilyen anyagcsereállapotodhoz passzoló Zsiradék
670 ml Aludttej Jó a kefír, joghurt, növényi tejszínS
1 púpozott kiskanálnyi Szódabikarbóna
1 csipet Himalaya só
Ha édesre készíted, tehetsz hozzá még:
1 mokkáskanál Bourbon vanília por Vagy 1 zacskó vaníliás rapadura
Idénygyümölcsök
1-2 evőkanál bármilyen Lekvár Amelyet keverj el az aludtejjel, csak arra vigyázz, hogy lekvárral együtt ne legyen több 670 ml-nél
1 marékkal Olajosmagvak
Kókuszreszelék Ügyelj, hogy a poranyag akkor annyival kevesebb legyen, amennyivel több a kókuszreszelék, de ne haladja meg a poranyagok 20 %-át, azaz maximum 70 g
Ha sósra készíted
1 marék felkockázott Bacon szalonna
1 nagy csokor Medvehagyma
100 g maximum, de akkor csak 600 ml legyen az aludtej Juhtúró
1 marék apróra vágott házi Kolbász
1 marék bármilyen apróra kockázott párolt Leveszöldség
1 nagy csokor Spenót
2 nagyobb levél felaprított Mángold
1 marék aprított Vöröshagyma Vagy lilahagyma vagy újhagyma
2 gerezd Fokhagyma

Tápanyag információk

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Muffin málé alaprecept

Könnyű, gyors, olcsó, gluténmentes

Mentesség:
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Szójamentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • 50 perc
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

  • Ha édesre készíted, tehetsz hozzá még:

  • Ha sósra készíted

Leírás

Megosztás

A medvehagymás muffin málé receptem kapcsán többen kértétek, hogy osszam meg azt a málé muffin alapreceptet, amit még nagymamámtól tanultam – igaz ő még nem muffin sütőben sütötte, hanem tepsiben, majd azt szeletelte fel.

Szóval létezik egy olyan alaprecept, amelyet bárhogy variálhatsz, csak a fantáziád szab határt. A lényeg, hogy a nedves és a szárazanyag tartalom arányát megtartsd.

Ha édesre készíted, akkor adhatsz hozzá:

  • vaníliát
  • reszelt citrom vagy narancshéjat
  • kakaót, karobot (csak akkor annyival kevesebb legyen az egyéb poranyag, és ne haladja meg a 70 mg-ot)
  • feketecsoki darabokat
  • kókuszreszeléket (csak akkor annyival kevesebb legyen az egyéb poranyag, és ne haladja meg a 70 mg-ot)
  • tört vagy őrölt diót, mogyorót, mandulát, kesudiót (csak akkor annyival kevesebb legyen az egyéb poranyag, és ne haladja meg a 70 mg-ot)
  • bármilyen lekvárból 1-2-3 evőkanálnyit maximum, amit az aludttejben kell elkeverni, csak arra ügyelj, hogy az aludttej lekvárral együtt sem haladhatja meg a 670 ml-t
  • bármilyen idénygyümölcsöt
  • gyömbért
  • mézeskalács fűszereket

Ha sósra készíted, akkor adhatsz hozzá:

  • medvehagymát
  • fokhagymát
  • vöröshagymát, lilahagymát, újhagymát, póréhagymát
  • szalonnakockákat
  • kolbászdarabkákat
  • sonkakockákat
  • spenótot, mángoldot
  • juhtúrót
  • bármilyen sajtot reszelve
  • magvakat: szezám, len, napraforgómag, tökmag
  • bármilyen zöldség felkockázva – ha kell, előre párolva

Gyakorlatilag tényleg csak a fantáziád szab határt. Jó hír, hogy ha az alaprecepthez semmi mást nem adsz hozzá csak vaníliát, már akkor kikerekedik belőle egy csodálatos édesség, amit elkészülte után bármilyen édes öntettel tudsz tálalni.

Jó kísérletezést!

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A kefirt/aludttejet a tojással és a turmixolható hozzávalókkal összeturmixolom, majd hozzáadom a fűszereket, a szódabikarbónát, a darát és a lisztet is, és alacsony fokozaton tovább turmixolom.
A végén lassan belecsorgatom a járó turmixba a zsiradékot is.

2
Kész

Belekeverem a darabos összetevőket (csoki, kolbász, szalonna, gyümölcsök, zöldségek, stb.), majd zsíradékkal kikent muffinformába öntöm, és mehet is a 200°C-ra előmelegített sütőbe.
Addig sütjük, míg meg nem pirul kicsit a széle, és jó lesz a tűpróba. Ez kb. 30-40 perc.

3
Kész

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
kukoricas-muffin-medvehagymaval
előző
Kukoricás-medvehagymás muffin
következő
Nyers lenkenyér napon aszalva
kukoricas-muffin-medvehagymaval
előző
Kukoricás-medvehagymás muffin
következő
Nyers lenkenyér napon aszalva

Hozzászólás Elküldése

18 − nyolc =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here