Hozzávalók
-
2 szál Sárgarépa
-
1 szál Fehérrépa
-
1 kisebb, nagyjából öklömnyi Zellergumó
-
1-2 szál Szárzeller
-
1 Édesköményelhagyható
-
3 alma nagyságú Cékla
-
2 nagyobb Édesburgonya
-
2 nagyobb Vöröshagyma
-
Pár evőkanál Extraszűz olívaolaj
-
Pár evőkanál Balzsamecet
-
Pici Római köménymag
-
Ízlés szerint Himalaya só
Leírás
Mindig is szerettem nem hagyományos módon nyúlni a gyökérzöldségekhez. A köményes-balzsamecetes sült céklám mintájára egyszer kipróbáltam, hogy vajon a többi zöldség milyen lehet hasonlóan elkészítve. Nem csalódtam! Isteni finom ízkavalkád született. Ráadásul egészséges is!
Azt is szeretem benne, hogy melegen köretként is és önálló ételként is fogyasztható, hidegen pedig kiváló saláta. Köretként leválthatja a grillzöldségeket, vagy akár a tepsis krumplit is.
Természetesem a gyökérzöldségeket tetszés szerint variálhatod benne, a céklán és a hagymán kívül semmilyen összetevő sem kötelező – csak a balzsamecet és a fűszerek. Bátran kísérletezz, hogy megtaláld a számodra legtökéletesebb kombinációt.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
30-40 perc
|
ElőkészítésA céklát héjában elősütöm 200°C-os sütőben. Erre azért van szükség, mert a cékla sokkal később sül meg, mint a többi gyökérzöldség. |
2
Kész
|
Az elősütött céklát is meghámozom és felkockázom. Vigyázz, meg ne égesd a kezed! :) |
3
Kész
30 perc
|
SütésMindent beleszórok egy olyan sütőedénybe, aminek van fedele (ha nincs ilyened, tepsibe is rakhatod, amit majd lefedsz fóliával). |
4
Kész
30 perc
|
Fél óra múlva leveszem a tetejét, átkeverem, majd visszadugom újabb fél órára, de már fedő nélkül. |