4 0
Balzsamecetes sült zöldségek

Ha megkedvelted a köményes sültcéklámat, akkor se hagyd ki!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
2 szál Sárgarépa
1 szál Fehérrépa
1 kisebb, nagyjából öklömnyi Zellergumó
1-2 szál Szárzeller
1 Édeskömény
3 alma nagyságú Cékla
2 nagyobb Édesburgonya
2 nagyobb Vöröshagyma
Pár evőkanál Extraszűz olívaolaj
Pár evőkanál Balzsamecet
Pici Római köménymag
Ízlés szerint Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Balzsamecetes sült zöldségek

Egy újabb egészséges ínyencség gyökérzöldségekből. Köretnek is kiváló az unalomig ismételt grillzöldségek vagy krumli helyett.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 90-100 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Mindig is szerettem nem hagyományos módon nyúlni a gyökérzöldségekhez. A köményes-balzsamecetes sült céklám mintájára egyszer kipróbáltam, hogy vajon a többi zöldség milyen lehet hasonlóan elkészítve. Nem csalódtam! Isteni finom ízkavalkád született. Ráadásul egészséges is!

Azt is szeretem benne, hogy melegen köretként is és önálló ételként is fogyasztható, hidegen pedig kiváló saláta. Köretként leválthatja a grillzöldségeket, vagy akár a tepsis krumplit is.

(Visited 1 780 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész
30-40 perc

Előkészítés

A céklát héjában elősütöm 200°C-os sütőben. Erre azért van szükség, mert a cékla sokkal később sül meg, mint a többi gyökérzöldség.
Ez alatt a többi zöldséget megpucolom, és nagyjából egyforma kockákra vágom. (2x2 cm).

2
Kész

Az elősütött céklát is meghámozom és felkockázom. Vigyázz, meg ne égesd a kezed! :)

3
Kész
30 perc

Sütés

Mindent beleszórok egy olyan sütőedénybe, aminek van fedele (ha nincs ilyened, tepsibe is rakhatod, amit majd lefedsz fóliával).
Jól meglocsolom olívaolajjal és balzsamecettel, sózom, fűszerezem, majd alaposan összekeverem, hogy minden kockányi zöldség meghemperegjen a pácban.
Lefedem, és berakom a sütőbe.

4
Kész
30 perc

Fél óra múlva leveszem a tetejét, átkeverem, majd visszadugom újabb fél órára, de már fedő nélkül.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Köményes sült cékla balzsamecettel
következő
Balzsamecetes sültcékla és -répa karamellizálva
előző
Köményes sült cékla balzsamecettel
következő
Balzsamecetes sültcékla és -répa karamellizálva

Hozzászólás Elküldése