2 0
Görög fűszerkeverék

Ha szereted a gyrost, szereted a görög ízeket, vonz a mediterrán konyha, akkor a te fűszertáradból sem hiányozhat ez a rendkívül sokoldalú fűszerkeverék.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
5 teáskanál morzsolt Oregano
3 teáskanál morzsolt Bazsalikom
2 teáskanál tört Tarkabors
2 teáskanál morzsolt Kakukkfű
2 teáskanál Őrölt pirospaprika
2 teáskanál morzsolt Majoránna
1 teáskanál tört Édesköménymag
1 teáskanál tört Római köménymag
1 teáskanál őrölt Görögszénamag
1 teáskanál őrölt Szerecsendió
1 teáskanál őrölt Babérlevél
1 teáskanál őrölt Fahéj
1 evőkanál Fokhagymapehely
2 púpozott evőkanál bio Tengeri só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Görög fűszerkeverék

Nem csak gyroshoz

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 10 perc
  • 1 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Egyszer egy barátnőm hozott nekem ajándékba Görögországból egy gyros fűszerkeveréket, amibe azonnal beleszerettem – annak ellenére, hogy soha nem készítettem vele gyrost. Leginkább salátákhoz és zöldséges ételekhez használtam. Amikor fogyóban volt, elhatároztam, hogy lemodellezem. Nem volt könnyű dolgom, ugyanis összetétel nem volt az üvegén, mivel házi gyártmány volt, amit egy piacos néni árult.

Több keverék receptjét is lelestem a netről, de egyik sem volt az igazi. Aztán addig kóstolgattam, addig ízlelgettem az eredetit, mígnem sikerült összeraknom.

Gyakorlatilag bármihez használható, aminek szeretnél egy kis mediterrán ízvilágot kölcsönözni, hisz felvonultatja az összes ízt, ami a mediterrán konyhában fellelhető.

Vigyázz, elég nagy adag lesz belőle, de hidd el, hamar elfogy, ha húsokhoz is fogod használni, pláne, ha velem ellentétben szereted a gyrost.

Antal Vali

(Visited 25 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Az összetevőket összekeverjük.
Tároljuk zárt üvegben, hogy el ne szökjenek az aromák!

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Édesburgonyás zöldbabsaláta fetasajttal
következő
Tonhalsaláta AntalVali módra
előző
Édesburgonyás zöldbabsaláta fetasajttal
következő
Tonhalsaláta AntalVali módra

Hozzászólás Elküldése