Hozzávalók
-
5 teáskanál morzsolt Oregano
-
3 teáskanál morzsolt Bazsalikom
-
2 teáskanál tört Tarkabors
-
2 teáskanál morzsolt Kakukkfű
-
2 teáskanál Őrölt pirospaprika
-
2 teáskanál morzsolt Majoránna
-
1 teáskanál tört Édesköménymag
-
1 teáskanál tört Római köménymag
-
1 teáskanál őrölt Görögszénamag
-
1 teáskanál őrölt Szerecsendió
-
1 teáskanál őrölt Babérlevél
-
1 teáskanál őrölt Fahéj
-
1 evőkanál Fokhagymapehely
-
2 púpozott evőkanál bio Tengeri só
Leírás
Egyszer egy barátnőm hozott nekem ajándékba Görögországból egy gyros fűszerkeveréket, amibe azonnal beleszerettem – annak ellenére, hogy soha nem készítettem vele gyrost. Leginkább salátákhoz és zöldséges ételekhez használtam. Amikor fogyóban volt, elhatároztam, hogy lemodellezem. Nem volt könnyű dolgom, ugyanis összetétel nem volt az üvegén, mivel házi gyártmány volt, amit egy piacos néni árult.
Több keverék receptjét is lelestem a netről, de egyik sem volt az igazi. Aztán addig kóstolgattam, addig ízlelgettem az eredetit, mígnem sikerült összeraknom.
Gyakorlatilag bármihez használható, aminek szeretnél egy kis mediterrán ízvilágot kölcsönözni, hisz felvonultatja az összes ízt, ami a mediterrán konyhában fellelhető.
Vigyázz, elég nagy adag lesz belőle, de hidd el, hamar elfogy, ha húsokhoz is fogod használni, pláne, ha velem ellentétben szereted a gyrost.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Az összetevőket összekeverjük. |