2 0
Édesburgonyás zöldbabsaláta fetasajttal

Tudom, merész a párostás, de érdmes megkóstolnod, hogy örökre a rabja légy! Előételnek, köretnek, egytálételnek, és salátaként is fogyaszthatod.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
50 dkg Zöldbab
50 dkg felkockázott Édesburgonya Sütőtökkel is kipróbálhatod!
2 Babérlevél
Ízlés szerint Himalaya só
Ízlés szerint Tarkabors
1/2 Citrom leve
20 dkg Fetasajt
1 kis csokor Hozzávalók az öntethez Koriander levél Apróra vágva. Elhagyható.
Hozzávalók az öntethez
1/2 Citrom leve
2 evőkanál Extraszűz olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma Préselve
1 mokkáskanál frissen őrölt Tarkabors
1 picike Lilahagyma Lereszelve
1 csapott mokkáskanál Ötfűszer keverék
1 teáskanál Datolyaszirup Mézzel helyettesíthető
Ízlés szerint Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Édesburgonyás zöldbabsaláta fetasajttal

Meleg téli saláta vacsora helyett

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 40 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

  • Hozzávalók az öntethez

Leírás

Megosztás

Vannak olyan univerzális ételek, amelyek melegen előételként, egytálételként funkcionálnak, hidegen pedig kiváló saláták. Ez a receptem is ilyen. Nem tudatosan alkottam meg, hanem ezt is a szükség szülte, amikor egy nehéz nap után későn hazaértem, és szerettem volna enni. Abból voltam kénytelen alkotni, amit találtam az éléskamrában és a hűtőszekrényben. Találtam édesburgonyát, fagyasztott zöldbabot és fetasajtot. Merész kombináció, de összehoztam. Azóta is rendszeresen készítem, mert nagyon finomra sikeredett.

Antal Vali

Hasznos tippek:

  • Ha tejérzékeny vagy, simán hagyd ki a fetát.
  • A datolyaszirupot helyettesítheted mézzel, feltéve, ha nem vagy vegán.
  • Az ötfűszer keveréket magad is elkészítheted. Nekem ez a kedvenc változatom.
  • Ha nincs pároló edényed, akkor tésztaszűrőt is használhatsz, aminek passzol a mérete a lábashoz, és le tudod fedőzni úgy, hogy ne szökjön ki a pára.
  • Újabb ízhatást érhetsz el akkor, ha az ötfűszer keverék helyett görög fűszerkeveréket használsz.

 

(Visited 298 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A zöldbabot egy babérlevéllel, sóval, borssal és fél citrom levével feltettem főni.

2
Kész

Az édesburgonyát meghámoztam, felkockáztam, és egy párolő edényben feltettem a zöldbab fölé párolódni.

3
Kész

Miközben főtt a zöldbab, és párolódott az édesburgonya, felkockáztam a fetasajtot (ordával is készíthető), és bekevertem az öntetet. Ez utóbbi hozzávalóit bele szoktam tölteni egy shakerbe, és jól összerázom.

4
Kész

Ha minden megpuhult, akkor a babot és az édesburgonyát vigyázva összeforgatom az öntettel, majd megszórom a tetejét a felkockázott fetával.
Ha szereted a friss korianderzöld ízét, akkor bátran szórj a tetejére.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Átlagpontszám:
(5)
Összes Értékelés:1
organicgirl67

Elkészítettem sütőtökkel, mert nem volt itthon édesburgonyám. Így is nagyon finom lett. Köszönöm a receptet, nagyon szeretem az egészséges újításaidat. Szinte minden receptedet kipróbálom, és eddig még soha nem csalódtam. Alig várom a többi receptet.

előző
Kínai ötfűszer keverék – ahogy Antal Vali szereti
következő
Görög fűszerkeverék
előző
Kínai ötfűszer keverék – ahogy Antal Vali szereti
következő
Görög fűszerkeverék

Hozzászólás Elküldése