Hozzávalók
-
50 dkg Zöldbab
-
50 dkg felkockázott ÉdesburgonyaSütőtökkel is kipróbálhatod!
-
2 Babérlevél
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint Tarkabors
-
1/2 Citrom leve
-
20 dkg Fetasajt
-
1 kis csokor Koriander levélApróra vágva. Elhagyható.
-
Hozzávalók az öntethez
-
1/2 Citrom leve
-
2 evőkanál Extraszűz olívaolaj
-
1 gerezd FokhagymaPréselve
-
1 mokkáskanál frissen őrölt Tarkabors
-
1 picike LilahagymaLereszelve
-
1 csapott mokkáskanál Ötfűszer keverék
-
1 teáskanál DatolyaszirupMézzel helyettesíthető
-
Ízlés szerint Himalaya só
Leírás
Vannak olyan univerzális ételek, amelyek melegen előételként, egytálételként funkcionálnak, hidegen pedig kiváló saláták. Ez a receptem is ilyen. Nem tudatosan alkottam meg, hanem ezt is a szükség szülte, amikor egy nehéz nap után későn hazaértem, és szerettem volna enni. Abból voltam kénytelen alkotni, amit találtam az éléskamrában és a hűtőszekrényben. Találtam édesburgonyát, fagyasztott zöldbabot és fetasajtot. Merész kombináció, de összehoztam. Azóta is rendszeresen készítem, mert nagyon finomra sikeredett.
Antal Vali
Hasznos tippek:
- Ha tejérzékeny vagy, simán hagyd ki a fetát.
- A datolyaszirupot helyettesítheted mézzel, feltéve, ha nem vagy vegán.
- Az ötfűszer keveréket magad is elkészítheted. Nekem ez a kedvenc változatom.
- Ha nincs pároló edényed, akkor tésztaszűrőt is használhatsz, aminek passzol a mérete a lábashoz, és le tudod fedőzni úgy, hogy ne szökjön ki a pára.
- Újabb ízhatást érhetsz el akkor, ha az ötfűszer keverék helyett görög fűszerkeveréket használsz.
Lépések
1
Kész
|
A zöldbabot egy babérlevéllel, sóval, borssal és fél citrom levével feltettem főni. |
2
Kész
|
Az édesburgonyát meghámoztam, felkockáztam, és egy párolő edényben feltettem a zöldbab fölé párolódni. |
3
Kész
|
Miközben főtt a zöldbab, és párolódott az édesburgonya, felkockáztam a fetasajtot (ordával is készíthető), és bekevertem az öntetet. Ez utóbbi hozzávalóit bele szoktam tölteni egy shakerbe, és jól összerázom. |
4
Kész
|
Ha minden megpuhult, akkor a babot és az édesburgonyát vigyázva összeforgatom az öntettel, majd megszórom a tetejét a felkockázott fetával. |