Hozzávalók
-
1 fej Jégsaláta
-
1 nagyobb fej LilahagymaNekem most nem volt otthon lilahagymám, úgyhogy sonkahagymával készítettem, de lilahagymával finomabb.
-
160 g olívában eltett TonhalVagy 2 db. 80g-os minőségi olajos tonhalkonzerv
-
1 Citrom
-
Ízlés szerint Himalaya só
Leírás
Nagyon szeretem a bonyolult és ízgazdag recepteket jó sok összetevővel, kivétel ez a recept. Kóstoltam már sok helyen tonhalsalátát, de nekem mégis ez a teljesen egyszerű, pár összetevőből álló jön be a legjobban. Akkor született meg ez a recept, amikor híján voltam a változatos alapanyagoknak, és láss csodát, ez pont jót tett a végeredmény szempontjából.
Ha Te is tonhalsaláta rajongó vagy, akkor érdemes megkóstolnod Pálma céklás tonhalsalátáját is.
Nagyon fontos hogy vagy házi olajos tonhalat használj, vagy ne sajnáld a pénzt a magasabb minőségű konzervre, mert sajnos a legtöbb olcsó tonhalkonzerv kritikus minőségű, és nehézfémekkel terhelt.
Antal Vali
Hasznos tippek:
- Lilahagymával a legfinomabb, bár amikor a fotók készültek, csak sonkahagymám volt itthon.
- Szénhidrát anyagcseréjűek sok-sok pirítóssal fogyasszák!
- Mindenképpen bio citromot, vagy olyan citromot használj, amelyen feltüntetik, hogy a héja is fogyasztható.
- Jégsaláta helyett kóstold meg csak rukkolával, vagy csak madársalátával is, mert úgy is nagyon finom.