Hozzávalók
-
30 dkg Málna
-
3 Banán
-
6 nagyobb levél friss Bazsalikom
-
3 evőkanál Kókuszkrém
Leírás
Van egy ismerősöm, akinek fagyizója van, és szeret kísérletezni az ízekkel. Nála kóstoltam először bazsalikomos málnafagyit – no persze nem tej-, tojás- és gluténmentes változatban, hanem hagyományos főzött fagyiként. A bizarr ízpárosítás ellenére annyira finom volt, hogy elhatároztam, lemodellezem „mindenmentes” változatban. Fogtam magam, és a banános eperfagyim mintájára elkészítettem én is, és szerintem jobb lett, mint az eredeti. Soha nem gondoltam volna, hogy a málnához ennyire passzol a bazsalikom. És ami még nagyon fontos: pillanatok alatt el készül.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A banánt hámozd meg, és harmadold, majd fagyaszd le a málnával együtt. (Elég hamar lefagy!) |
2
Kész
|
Ha kész, akkor fagyottan tedd bele a turmixba, add hozzá a kókuszkrémet és a bazsalikom leveleket, és addig turmixold, amíg krémes nem lesz. |