Hozzávalók
-
1 pohár LencseElőző este áztasd be!
-
1 szál vastagabb SárgarépaKarikára vágva
-
1 nagy fej Vöröshagyma
-
7 dkg VajVegánoknak, tejérzékenyeknek kókuszzsírral kelyettesíthető
-
1 evőkanál Mustár
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
1 nagyobb Babérlevél
-
1 mokkáskanál Majoránna
Leírás
Ezt a pástétomot más néven „vegamájkrémnek” is hívhatnánk, hisz húsevő barátaim, amikor jóízűen ették, meg voltak győződve arról, hogy ez valami különleges májpástétom. Nem csak isteni finom, hanem az elkészítése is pofonegyszerű. Nem csak az újévi menü egyik fogása lehet, hanem kiváló egészséges szendvicsalapanyag egész évben.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
45 perc
|
Az előző este beáztatott lencsét a babérlevéllel és a karikára vágott sárgarépával puhára főzzük, annyi vízben, amennyit a lencse felvesz. |
2
Kész
|
A hagymát kis vajon világosbarnára dinszteljük. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és a fűszereket, majd egy botmixerrel simára keverjük. |
4 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése
Kedves Vali!
Vöröslencséből is elkészíthető?
Természetesen vöröslencséből is elkészíthető, csak akkor nem kell beáztatni, és kalkuláld bele, hogy a vöröslencse extra gyorsan megfő.
És mivel fűszerezed, són kívül, kérlek?
A hozzávalók közt ott van az összes fűszer felsorolva, amit használok hozzá. Persze ezeket bátran variáld ízlés szerint.