5 0
Brokkolis-mandulás palacsinta

Épp itt az ideje, hogy kipróbáld a sós palacsintákat! Hidd el, a rabja leszel, mert nem csak finomak, hanem praktikusak is, hisz az összes maradék felhasználható az elkészítésükhöz.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
A palacsinta tésztához
30 dkg Zabpehelyliszt
2 kisebb házi Tojás
2 evőkanál Extraszűz olívaolaj
Ízlés szerint Himalaya só
1 csipet Kurkuma por Szeretek kurkumát tenni a sós palacsinta tésztákba, mert nem csak jó ízt, hanem szép színt is ad neki.
Tisztított víz Annyi, amennyit felvesz, hogy egy sűrű palacsintatésztát kapjunk
A töltelékhez
60 dkg Brokkoli
8 dkg szeletelt Mandula
2 szál Sárgarépa
5 dkg házi vagy bio Vaj Vegánok kókuszzsírral vagy olívaolajjal dolgozzanak!
1 marék mirelit morzsolt Kukorica
1 csipet Szerecsendió
2 gerezd Fokhagyma
Ízlés szerint Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Brokkolis-mandulás palacsinta

Különleges sütőben sült sóspalacsinta brokkoli rajongóknak

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • 45 perc
  • 3 Főre
  • Közepes
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

  • A palacsinta tésztához

  • A töltelékhez

Leírás

Megosztás

Mindig is kedveltem a sós palacsintákat, ugyanis kiváló egytálételek, és felhasználható volt hozzájuk a maradék étel töltelékként, mint pl. a bolognai szósz, a pörkölt, a rizses húsok, a raguk és a főzelékek vagy bármilyen párolt- vagy grillzöldség. Persze nem kötelező maradékból elkészíteni. Csak a fantáziád szabhat határt, hogy mivel töltöd meg. Ha szereted a brokkolit, akkor próbáld ki a brokkolis mandulás palacsintát, amit a minap kreáltam, amikor is felfedeztem, hogy a hűtőmben megbújt egy brokkoli. Krémlevest nem akartam főzni, mert az előző nap volt (Mentás zöldborsó krémleves), úgyhogy palacsinta lett belőle. Tálaltam mellé 3-féle szószt:

  • ajvárt
  • joghurtos fokhagyma szószt
  • tzatzikit jó sok friss kaporral
(Visited 738 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész
10 perc

A lisztből és a tojásokból olajjal és annyi vízzel, amennyit felvesz, sűrű, sós palacsintatésztát készítünk, amit félreteszünk pihenni. Amíg pihen, azalatt elkészítjük a brokkolis tölteléket.

2
Kész
15-20 perc

A brokkolit rózsáira szedjük, a sárgarépákat felkarikázzuk, majd vajon, olívaolajon vagy kókuszzsíron a sóval, fokhagymával, szerecsendióval fűszerezve - hozzáadva a marék kukoricát is - majdnem puhára pároljuk.

Amíg párolódik, addig elkezdjük kisütni a palacsintákat.

3
Kész
10 perc

Amikor mindkettő kész, akkor a palacsintákat megtöltjük a brokkolis raguval, összehajtogatjuk, tepsibe tesszük, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, megszórjuk a tetejét mandulával, és 250°C-ra előmelegített forró sütőben megpirítjuk.

Mellesleg úgy is finom, ha nem sütöd meg, de sütve sokkal jobb!

4
Kész

Tálalás

Ajvárral, joghurtos fokhagymaszósszal, tzatzikivel kínáljuk, de önmagában is nagyon finom.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Balzsamecetes sültcékla és -répa karamellizálva
következő
Diós zellersaláta
előző
Balzsamecetes sültcékla és -répa karamellizálva
következő
Diós zellersaláta

Hozzászólás Elküldése