Hozzávalók
-
A palacsinta tésztához
-
30 dkg Zabpehelyliszt
-
2 kisebb házi Tojás
-
2 evőkanál Extraszűz olívaolaj
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
1 csipet Kurkuma porSzeretek kurkumát tenni a sós palacsinta tésztákba, mert nem csak jó ízt, hanem szép színt is ad neki.
-
Tisztított vízAnnyi, amennyit felvesz, hogy egy sűrű palacsintatésztát kapjunk
-
A töltelékhez
-
60 dkg Brokkoli
-
8 dkg szeletelt Mandula
-
2 szál Sárgarépa
-
5 dkg házi vagy bio VajVegánok kókuszzsírral vagy olívaolajjal dolgozzanak!
-
1 marék mirelit morzsolt Kukorica
-
1 csipet Szerecsendió
-
2 gerezd Fokhagyma
-
Ízlés szerint Himalaya só
Leírás
Mindig is kedveltem a sós palacsintákat, ugyanis kiváló egytálételek, és felhasználható volt hozzájuk a maradék étel töltelékként, mint pl. a bolognai szósz, a pörkölt, a rizses húsok, a raguk és a főzelékek vagy bármilyen párolt- vagy grillzöldség. Persze nem kötelező maradékból elkészíteni. Csak a fantáziád szabhat határt, hogy mivel töltöd meg. Ha szereted a brokkolit, akkor próbáld ki a brokkolis mandulás palacsintát, amit a minap kreáltam, amikor is felfedeztem, hogy a hűtőmben megbújt egy brokkoli. Krémlevest nem akartam főzni, mert az előző nap volt (Mentás zöldborsó krémleves), úgyhogy palacsinta lett belőle. Tálaltam mellé 3-féle szószt:
- ajvárt
- joghurtos fokhagyma szószt
- tzatzikit jó sok friss kaporral
Antal Vali
Lépések
1
Kész
10 perc
|
A lisztből és a tojásokból olajjal és annyi vízzel, amennyit felvesz, sűrű, sós palacsintatésztát készítünk, amit félreteszünk pihenni. Amíg pihen, azalatt elkészítjük a brokkolis tölteléket. |
2
Kész
15-20 perc
|
A brokkolit rózsáira szedjük, a sárgarépákat felkarikázzuk, majd vajon, olívaolajon vagy kókuszzsíron a sóval, fokhagymával, szerecsendióval fűszerezve - hozzáadva a marék kukoricát is - majdnem puhára pároljuk. Amíg párolódik, addig elkezdjük kisütni a palacsintákat. |
3
Kész
10 perc
|
Amikor mindkettő kész, akkor a palacsintákat megtöltjük a brokkolis raguval, összehajtogatjuk, tepsibe tesszük, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, megszórjuk a tetejét mandulával, és 250°C-ra előmelegített forró sütőben megpirítjuk. Mellesleg úgy is finom, ha nem sütöd meg, de sütve sokkal jobb! |
4
Kész
|
TálalásAjvárral, joghurtos fokhagymaszósszal, tzatzikivel kínáljuk, de önmagában is nagyon finom. |