Hozzávalók
-
1 kisebb VöröshagymaApróra vágva
-
1 gerezd Fokhagyma
-
2 csésze Zöldborsó
-
1 marék Borsmenta levél
-
Szerecsendió
-
2 evőkanál Kókuszolaj
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
A díszítéshez Tabouleh fűszerkeverékElhagyható
Leírás
Életemben először a Djangoban (ez egy kis ételbár Budapesten) ettem mentás zöldborsókrémlevest. Azonnal rabul ejtett az íze. Első dolgom volt, amikor hazaértem, hogy rekonstruáljam, hogyan is készülhetett. Természetesen a saját elveimre szabtam a receptet, nem rántottam, nem habartam, csak egészséges alapanyagokat használtam. Jelentem, a végeredmény sokkal finomabb lett, mint az eredeti. Ráadásul „mindenmentes”, tehát halmozottan ételallergiások is fogyaszthatják, sőt bébiételnek is kiváló!
Azoknak is érdemes megkóstolniuk, akik egyébként puffadnak a borsótól, ugyanis a menta szépen kompenzálja ezt a hatást, és elősegíti a borsó emésztését.
Friss házi zsengeborsóból az igazi, de természetesen fagyasztottból is készíthetjük. Tálaláskor mentalevéllel és Jókedv fűszerkeverékkel díszítettem.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
|
2
Kész
|
|
3
Kész
15-20 perc
|
|
4
Kész
|