3 0
Mentás zöldborsókrémleves

A krémleves rajongók már izzíthatják is a fakanalat, mert ez a mentás zöldborsókrémleves fenomenális. Ráadásul bébiételként is kiválóan funkcionál.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 kisebb Vöröshagyma Apróra vágva
1 gerezd Fokhagyma
2 csésze Zöldborsó
1 marék Borsmenta levél
Szerecsendió
2 evőkanál Kókuszolaj
Ízlés szerint Himalaya só
A díszítéshez Tabouleh fűszerkeverék Elhagyható

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Mentás zöldborsókrémleves

Tej- és gluténmentesen, hozzáadott cukor nélkül.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 30 perc
  • 2 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Életemben először a Djangoban (ez egy kis ételbár Budapesten) ettem mentás zöldborsókrémlevest. Azonnal rabul ejtett az íze. Első dolgom volt, amikor hazaértem, hogy rekonstruáljam, hogyan is készülhetett. Természetesen a saját elveimre szabtam a receptet, nem rántottam, nem habartam, csak egészséges alapanyagokat használtam. Jelentem, a végeredmény sokkal finomabb lett, mint az eredeti. Ráadásul „mindenmentes”, tehát halmozottan ételallergiások is fogyaszthatják, sőt bébiételnek is kiváló!

Azoknak is érdemes megkóstolniuk, akik egyébként puffadnak a borsótól, ugyanis a menta szépen kompenzálja ezt a hatást, és elősegíti a borsó emésztését.

Friss házi zsengeborsóból az igazi, de természetesen fagyasztottból is készíthetjük. Tálaláskor mentalevéllel és Jókedv fűszerkeverékkel díszítettem.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A hagymát a kókuszolajon egy kis vízzel megdinsztelem, majd hozzáadom a zöldborsót és a fokhagymát is belenyomom fokhagyma présen.

2
Kész

Pár percig együtt pirítom őket, majd felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje.

3
Kész
15-20 perc

Sózom, fűszerezem, és kb. 15-20 percig főzöm.

4
Kész

Majd hozzáadom az apróra vágott mentalevelet, és forrón botmixerezem.
Ugye milyen egyszerű? Már tálalhatjuk is.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 40 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. 2024-ben pedig elnyertem a Szakmai Elit Női Kiválósága díjat. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Méhszurok szirup
következő
Mézes-gyümölcsös kamutgolyók
előző
Méhszurok szirup
következő
Mézes-gyümölcsös kamutgolyók

Hozzászólás Elküldése

5 × öt =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here