13 0
Vöröslencse pástétom Antal Vali módra

Íme egy újabb alternatíva arra, hogy vaj helyett mit kenjünk a kenyérre.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
25 dkg Vöröslencse Beáztathatod pár óra, de áztatás nélkül is hamar megfő.
1 fej Vöröshagyma
1 szál Sárgarépa
4 gerezd Fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt Római köménymag
1/2 mokkáskanál Garam masala
1/2 mokkáskanál őrölt Fahéj
1/2 mokkáskanál őrölt Gyömbér
1/2 mokkáskanál Kurkuma por
1/2 mokkáskanál őrölt Koriandermag
Ízlés szerint Lime lé
Ízlés szerint Himalaya só
Szezámolaj
Tisztított víz

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Vöröslencse pástétom Antal Vali módra

Ízletes, különleges, egészséges.

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 30 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Nagyon kedvelem a vöröslencsét, hisz nem csak finom, hanem áztatás nélkül is gyorsan megfő. Nem véletlen, hogy számtalan vöröslencsés receptet közzétettem már. Többen kértétek a híres vöröslencse pástétomom receptjét is, ami melegen főzelékként is fogyasztható, meghűlve viszont kenhető pástétommá dermed. Nagyon gazdaságos Újév napjára, mivel ami nem fogy el főzelékként, azt később megehetjük, mint pástétom.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A vöröslencsét 1-2 órára beáztathatjuk, bár áztatás nélkül is hamar megfő. Viszont beáztatva értékesebb és emészthetőbb lesz mindenki számára.

2
Kész

A vöröshagymát megdinszteljük egy kevés szezámolajban egy kis tisztított vízzel, majd belereszeljük a sárgarépát, és együtt pirítjuk egy kicsit.

3
Kész

A végén hozzáadjuk a fűszerek és a fokhagymák másik felét is, limelével ízesítjük, és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Friss, apróra vágott koriander zöldet is keverhetünk hozzá.
Melegen főzelékként, hidegen pástétomként fogyasztható.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
porehagymas-brokkolikremleves -antalvali
előző
Póréhagymás brokkolikrémleves mindenmentesen
voroslencse-humusz-antalvali
következő
Vöröslencse humusz
porehagymas-brokkolikremleves -antalvali
előző
Póréhagymás brokkolikrémleves mindenmentesen
voroslencse-humusz-antalvali
következő
Vöröslencse humusz

2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Kedves Antal Vali! nem tudom hogy mások észrevették-e már vagy nekem nem sikerül… de a keresőben mindig a vöröslencse pástétom jön elő és nem tudok rámenni egyes cikkekre mert mindig azt hozza fel. köszönöm.

Sajnos megint meghackelték az oldalamat, és azóta áll fent ez a hiba. Már dolgozunk rajta. Remélem hamarosan helyreáll majd a megszokott rend. Addig is szíves türelmedet kérem.

Hozzászólás Elküldése

5 × 5 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here