Hozzávalók
-
25 dkg VöröslencseBeáztathatod pár óra, de áztatás nélkül is hamar megfő.
-
1 fej Vöröshagyma
-
1 szál Sárgarépa
-
4 gerezd Fokhagyma
-
1 mokkáskanál őrölt Római köménymag
-
1/2 mokkáskanál Garam masala
-
1/2 mokkáskanál őrölt Fahéj
-
1/2 mokkáskanál őrölt Gyömbér
-
1/2 mokkáskanál Kurkuma por
-
1/2 mokkáskanál őrölt Koriandermag
-
Ízlés szerint Lime lé
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Szezámolaj
-
Tisztított víz
Leírás
Nagyon kedvelem a vöröslencsét, hisz nem csak finom, hanem áztatás nélkül is gyorsan megfő. Nem véletlen, hogy számtalan vöröslencsés receptet közzétettem már. Többen kértétek a híres vöröslencse pástétomom receptjét is, ami melegen főzelékként is fogyasztható, meghűlve viszont kenhető pástétommá dermed. Nagyon gazdaságos Újév napjára, mivel ami nem fogy el főzelékként, azt később megehetjük, mint pástétom.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A vöröslencsét 1-2 órára beáztathatjuk, bár áztatás nélkül is hamar megfő. Viszont beáztatva értékesebb és emészthetőbb lesz mindenki számára. |
2
Kész
|
A vöröshagymát megdinszteljük egy kevés szezámolajban egy kis tisztított vízzel, majd belereszeljük a sárgarépát, és együtt pirítjuk egy kicsit. |
3
Kész
|
A végén hozzáadjuk a fűszerek és a fokhagymák másik felét is, limelével ízesítjük, és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Friss, apróra vágott koriander zöldet is keverhetünk hozzá. |
2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése
Kedves Antal Vali! nem tudom hogy mások észrevették-e már vagy nekem nem sikerül… de a keresőben mindig a vöröslencse pástétom jön elő és nem tudok rámenni egyes cikkekre mert mindig azt hozza fel. köszönöm.
Sajnos megint meghackelték az oldalamat, és azóta áll fent ez a hiba. Már dolgozunk rajta. Remélem hamarosan helyreáll majd a megszokott rend. Addig is szíves türelmedet kérem.