4 0
Fűszeres sütőtöklekvár

Tettél már el nyáron télire lekvárt? És télen nyárira? Nos, befőzésre fel, főzz be sütőtöklekvárt nyárira! Isteni finom!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

2 kg Sütőtök
1 nagyobb Birsalma Felkockázva
50 ml Almalé
1 Citrom leve
1 mokkáskanál őrölt Fahéj
1/2 mokkáskanál őrölt Szegfűszeg
1/2 mokkáskanál őrölt Kardamom
1/2 mokkáskanál őrölt Ázsiai citromfű
1/2 mokkáskanál Bourbon vanília por
1 csipet őrölt Szegfűbors
6 csepp Citrom illóolaj

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Fűszeres sütőtöklekvár

Főzzünk be nyárira!

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 90 -100 perc
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Az egyik kedvenc téli ételem a sütőtök. Számtalan sütőtökös receptet osztottam már meg, de ahogy végiglapozgattam őket, rá kellett döbbennem, hogy elfelejtettem a sütőtöklekvár receptjeimet közzétenni. Pedig kiváló lekvárok készíthetők a tökfélékből – pláne a sütőtökből. És aki szeret befőzni, és eltenni nyári ízeket télire, az most kiélheti magát télen is, hogy eltegye a sütőtököt tavaszra és nyárra.  🙂

Érdemes belevágni, mert nem csak az ízét menthetjük át a sütőtöknek, hanem gazdag A-vitamin tartalmát is, amire kimondottan szükségünk van a tavaszi időszakban. Ráadásul a legtöbb sütőtök lekvárom – mivel nem tartalmaznak hozzáadott cukrot – bébiételnek is kiváló.

Úgyhogy kezdeném a fűszeres sütőtöklekvárommal.

Antal Vali

 

(Visited 644 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A sütőtököt vágjuk kétfelé, magozzuk ki, és sütőben süssük puhára.

2
Kész

Közben a felkockázott birsalmát pároljuk puhára az almalében.

3
Kész

Ha megsült a tök, akkor a belsejét a héjából kanalazzuk a birsalmás lábosba, majd főzzük tovább. Ha túl száraz lenne, akkor önthetünk alá még fél deci almalevet vagy tisztított vizet.

4
Kész
20-25 perc

Pürésítsük össze krumplitörővel szétnyomkodva vagy botmixer segítségével, majd adjuk hozzá a fűszereket és a citrom levét.
Főzzük további 20-25 percig lassú tűzön.
Ha befőzőautomatával dolgozol, akkor csak egyszer rottyantsd meg.

5
Kész

A tűzről levéve keverjük bele a citromolajat, majd öntsük át előkészített, fertőtlenített csavaros tetejű befőttesüvegekbe, és vagy tegyük az automatába 20 percre, vagy 5 percre állítsuk a feje tetejére, majd aki akarja, tegye szárazdunsztba. (Nekem dunszt nélkül is el szokott állni! Ha befőzőautomatát használsz, akkor nem kell dunsztolni, csak hagyd kihűlni a gépben)

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Gyógycukorka házilag mindenféle nyavalyára
következő
Narancsos sütőtöklekvár
előző
Gyógycukorka házilag mindenféle nyavalyára
következő
Narancsos sütőtöklekvár

Egy Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Hozzászólás Elküldése