0 0
Dinnye gazpacho – ahogy Antal Vali szereti

Forró nyári napokon nincs is jobb ebédre, mint egy jéghideg gazpacho leves. Képzeld, most görögdinnyével bolondítottam meg. Fantasztikusan finom lett! Próbáld ki Te is!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 nagyobb szelet Görögdinnye Kb. egy közepes méretű görögdinnye 1/6 része
1 közepes Kápia paprika
1 gyerekarasznyi Uborka
2 ujjnyi Bébicukkíni Ez fogja adni a krémességét
6-8 mézédes Koktélparadicsom
1 szál Szárzeller
1 fűszeres olajban eltett Aszaltparadicsom
4-5 levél friss Bazsalikom
Ízlés szerint Citrom leve
Ízlés szerint Himalaya só
Ízlés szerint frissen őrölt Tarkabors

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Dinnye gazpacho – ahogy Antal Vali szereti

Könnyű nyári mindenmentes nyers finomság a forró napokra

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 7 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás
dinnye-gazpacho- lenart-gitta
Gitta léböjtös dinnye gazpachoja

Most, hogy készülök az online léböjttáboromra, előbányásztam egy csomó receptet és ételfotót, amit el szoktunk készíteni a rendes táborban – ami most sajnos a pandémia miatt elmaradt. És ekkor akadt meg a szemem egy képen, amin Gitta dinnye gazpachoja volt. Mivel volt itthon egy nagy szelet enyhén bekásásodott görögdinnyém, úgy döntöttem, hogy megalkotom a saját verziómat. Nem néztem semmilyen receptet, mentem a saját fejem után. Isteni finom lett!

Azt szeretem a gazpacho levesekben, hogy percek alatt el lehet őket készíteni, nagyon finomak és egészségesek, ráadásul a nagy nyári kánikulában kimondottan üdítően hatnak, hiszen hidegen készülnek. Rekkenő hőségben tálalhatod jégkockával is.

Ha kóstoltad a medvehagymás gazpachomat, és ízlett, akkor ebben sem fogsz csalódni.

Antal Vali

(Visited 358 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A dinnyéből kipiszkáljuk a magokat és elnagyoltan felkockázzuk, és ezt tesszük a többi friss zöldséggel is.

2
Kész

Majd beleszórjuk mindet egy turmixgépbe vagy blenderbe, mellé dobjuk a friss bazsalikom leveleket, sózzuk, borsozzuk, citromozzuk, hozzáadunk egy bő teáskanálnyit az olajban eltett aszaltparadicsom olajából, és szép krémesre összeturmixoljuk.

3
Kész

Felkockázott dinnyével, cukkinivel és egy szelet nyers paprikával tálaljuk, bazsalikom levéllel díszítjük.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
algas-buzafuves zoldturmix-antalvali
előző
Algás-búzafüves zöldturmix banánnal és naranccsal
kovaszos-uborka-antalvali
következő
Kovászos uborka Antal Vali módra
algas-buzafuves zoldturmix-antalvali
előző
Algás-búzafüves zöldturmix banánnal és naranccsal
kovaszos-uborka-antalvali
következő
Kovászos uborka Antal Vali módra

Hozzászólás Elküldése

17 − 15 =

Fel a lap tetejére