Hozzávalók
-
1 nagyobb szelet GörögdinnyeKb. egy közepes méretű görögdinnye 1/6 része
-
1 közepes Kápia paprika
-
1 gyerekarasznyi Uborka
-
2 ujjnyi BébicukkíniEz fogja adni a krémességét
-
6-8 mézédes Koktélparadicsom
-
1 szál Szárzeller
-
1 fűszeres olajban eltett Aszaltparadicsom
-
4-5 levél friss Bazsalikom
-
Ízlés szerint Citrom leve
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint frissen őrölt Tarkabors
Leírás
Most, hogy készülök az online léböjttáboromra, előbányásztam egy csomó receptet és ételfotót, amit el szoktunk készíteni a rendes táborban – ami most sajnos a pandémia miatt elmaradt. És ekkor akadt meg a szemem egy képen, amin Gitta dinnye gazpachoja volt. Mivel volt itthon egy nagy szelet enyhén bekásásodott görögdinnyém, úgy döntöttem, hogy megalkotom a saját verziómat. Nem néztem semmilyen receptet, mentem a saját fejem után. Isteni finom lett!
Azt szeretem a gazpacho levesekben, hogy percek alatt el lehet őket készíteni, nagyon finomak és egészségesek, ráadásul a nagy nyári kánikulában kimondottan üdítően hatnak, hiszen hidegen készülnek. Rekkenő hőségben tálalhatod jégkockával is.
Ha kóstoltad a medvehagymás gazpachomat, és ízlett, akkor ebben sem fogsz csalódni.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A dinnyéből kipiszkáljuk a magokat és elnagyoltan felkockázzuk, és ezt tesszük a többi friss zöldséggel is. |
2
Kész
|
Majd beleszórjuk mindet egy turmixgépbe vagy blenderbe, mellé dobjuk a friss bazsalikom leveleket, sózzuk, borsozzuk, citromozzuk, hozzáadunk egy bő teáskanálnyit az olajban eltett aszaltparadicsom olajából, és szép krémesre összeturmixoljuk. |
3
Kész
|