2 0
Bolognai Pesto

Szereted a pestokat? És a paradicsomost? Most megtanulhatod, hogy milyen egyszerűen és gyorsan elkészíthető házilag az isteni bolognai pesto!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 kisebb marék Fenyőmag Hántolt napraforgómaggal helyettesíthető
4 olívaolajban eltett Aszaltparadicsom
2 kisebb Paradicsom
3 gerezd Fokhagyma
1 evőkanál Extraszűz olívaolaj
1 marék friss Bazsalikom
1 szál friss Kakukkfű Leszemezve a száráról a leveleket
1 kisebb szál friss Oregano Leszemezve a száráról a leveleket
1 levél Zsálya
Ízlés szerint Himalaya só
Ízlés szerint Tarkabors

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Bolognai Pesto

Mindenmentes finomság a pesto rajongóknak

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 5 perc
  • 3 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Sokan nem is gondolnák, mennyire egyszerű pestot készíteni házilag. Aki egyszer kipróbálta, az onnantól soha nem fog drága pénzen boltit venni. Ugyanis a házikészítésű sokkal finomabb és olcsóbb is.
A pestot kenheted kenyérre pástétom gyanánt, teheted kifőtt tésztára szósznak, de kanalazhatod önmagában is. Mivel még beérett pár paradicsomom a kertben, amit fel szerettem volna használni, most egy paradicsomos pesto receptet hoztam, ami azért kapta a „bolognai” jelzőt, mert az íze emlékeztet egy jó bolognai szósz ízére.

Ebből az adagból kb. egy kis befőttesüvegnyi (2 dl) pesto lesz.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A hozzávalókat aprítógépbe tesszük, és pépesre aprítjuk. Akkor jó, ha egy kicsit darabos marad, mert akkor pont olyan az illúziója, mintha darálthús is lenne benne.

2
Kész

Tálalhatjuk cukkini spagettivel, vagy al dente kifőtt tésztával is. De mártogatósnak is kiváló, sőt kenyérre is kenhetjük.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Céklás tonhalsaláta kerti finomságokkal
következő
Hagyományos rakott kel egészségesre formálva
előző
Céklás tonhalsaláta kerti finomságokkal
következő
Hagyományos rakott kel egészségesre formálva

Hozzászólás Elküldése

tizenöt − 14 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here