Hozzávalók
-
1 kisebb marék FenyőmagHántolt napraforgómaggal helyettesíthető
-
4 olívaolajban eltett Aszaltparadicsom
-
2 kisebb Paradicsom
-
3 gerezd Fokhagyma
-
1 evőkanál Extraszűz olívaolaj
-
1 marék friss Bazsalikom
-
1 szál friss KakukkfűLeszemezve a száráról a leveleket
-
1 kisebb szál friss OreganoLeszemezve a száráról a leveleket
-
1 levél Zsálya
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint Tarkabors
Leírás
Sokan nem is gondolnák, mennyire egyszerű pestot készíteni házilag. Aki egyszer kipróbálta, az onnantól soha nem fog drága pénzen boltit venni. Ugyanis a házikészítésű sokkal finomabb és olcsóbb is.
A pestot kenheted kenyérre pástétom gyanánt, teheted kifőtt tésztára szósznak, de kanalazhatod önmagában is. Mivel még beérett pár paradicsomom a kertben, amit fel szerettem volna használni, most egy paradicsomos pesto receptet hoztam, ami azért kapta a „bolognai” jelzőt, mert az íze emlékeztet egy jó bolognai szósz ízére.
Ebből az adagból kb. egy kis befőttesüvegnyi (2 dl) pesto lesz.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A hozzávalókat aprítógépbe tesszük, és pépesre aprítjuk. Akkor jó, ha egy kicsit darabos marad, mert akkor pont olyan az illúziója, mintha darálthús is lenne benne. |
2
Kész
|
Tálalhatjuk cukkini spagettivel, vagy al dente kifőtt tésztával is. De mártogatósnak is kiváló, sőt kenyérre is kenhetjük. |