Hozzávalók
-
20 dkg előfőzözz vagy házilag eltett CsicseriborsóEz nagyjából 10 dkg száraz csicseriborsónak felel meg
-
0,5 dl Tisztított víz
-
1/2 Citrom leve
-
2 evőkanál Tahini paszta
-
2 db nagyobb Kápia paprikaAmit majd megsütünk
-
3 gerezd Fokhagyma
-
5 evőkanál Extraszűz olívaolaj
-
1 mokkáskanál őrölt Római köménymag
-
1 mokkáskanál frissen őrölt Tarkabors
-
Ízlés szerint Himalaya só
Leírás
Itt egy újabb népszerű humusz receptem, amit még annak idején az egyik régi olvasómtól tanultam, és amit természetesen átszabtam a saját ízlésemre. A humusz az egyik nagy kedvencem, bármely évszakban szívesen eszem és nem csak azért, mert finom, hanem azért is mert vegán, mindenmentes, ehetem főételnek vagy kenőkének is, és nem utolsó sorban nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető házilag is. Főleg, ha van otthon előre bekevert kész tahini pasztád, és házi csicserikonzerved.
Nagyon érdemes egyébként belevágni a csicseriborsó házi eltevésébe, ha Te is humuszrajongó vagy, mert pár percre rövidíti le a humuszkészítést az 1-1,5 óra helyett. Tudom, lehet kapni a boltban is konzervet, de azok vagy tele vannak nem kívánt adalékkal, vagy ha bio, akkor nagyon drága. Házilag a töredékéből kihozhatjuk!
Ennek a receptemnek is megvan az az előnye, hogy bébiételként is adható 10 hónapos kortól – természetesen akkor nem szabad túl intenzíven fűszerezni.
Egyensúlyi és szénhidrát anyagcserések kenyérrel, pitával vagy pirítóssal, zsír-fehérje égetésűek pedig önmagában, főzelékként fogyasszák.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Az előfőzött csicseriborsót alaposan turmixoljuk össze a tisztított vízzel és a citromlével, amíg sima állagú krémet nem kapunk. (Ha csak száraz csicseriborsónk van, akkor azt áztassuk be egy éjszakára, majd másnap főzzük puhára 2-3 babérlevéllel, 1 teáskanál egész borssal és egy kis sóval.) |
2
Kész
|
Süssük meg a paprikákat a következő képpen. |
3
Kész
|
A paprikáknak húzzuk le a héját, a csumáját és szárát távolítsuk el, és olajával együtt mehet is a turmixba a fokhagymákkal együtt - a harmadikat - a sületlent - is tegyük hozzá! |