4 0
Sültpaprikás humusz

Humuszrajongók figyelem! Újabb különleges humuszrecepttel gazdagíthatod a repertoárodat, amit talán egy kicsit macerásabb elkészíteni, de nagyon megéri a fáradságot, mert isteni finom!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
20 dkg előfőzözz vagy házilag eltett Csicseriborsó Ez nagyjából 10 dkg száraz csicseriborsónak felel meg
0,5 dl Tisztított víz
1/2 Citrom leve
2 evőkanál Tahini paszta
2 db nagyobb Kápia paprika Amit majd megsütünk
3 gerezd Fokhagyma
5 evőkanál Extraszűz olívaolaj
1 mokkáskanál őrölt Római köménymag
1 mokkáskanál frissen őrölt Tarkabors
Ízlés szerint Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sültpaprikás humusz

Csicseriborsókrém picit máshogy, ahogy az ínyencek és Antal Vali szereti

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 7 perc + paprikasütés ideje
  • 4 Főre
  • Közepes
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Itt egy újabb népszerű humusz receptem, amit még annak idején az egyik régi olvasómtól tanultam, és amit természetesen átszabtam a saját ízlésemre.  A humusz az egyik nagy kedvencem, bármely évszakban szívesen eszem és nem csak azért, mert finom, hanem azért is mert vegán, mindenmentes, ehetem főételnek vagy kenőkének is, és nem utolsó sorban nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető házilag is. Főleg, ha van otthon előre bekevert kész tahini pasztád, és házi csicserikonzerved.

Nagyon érdemes egyébként belevágni a csicseriborsó házi eltevésébe, ha Te is humuszrajongó vagy, mert pár percre rövidíti le a humuszkészítést az 1-1,5 óra helyett. Tudom, lehet kapni a boltban is konzervet, de azok vagy tele vannak nem kívánt adalékkal, vagy ha bio, akkor nagyon drága. Házilag a töredékéből kihozhatjuk!

Ennek a receptemnek is megvan az az előnye, hogy bébiételként is adható 10 hónapos kortól – természetesen akkor nem szabad túl intenzíven fűszerezni.

Egyensúlyi és szénhidrát anyagcserések kenyérrel, pitával vagy pirítóssal, zsír-fehérje égetésűek pedig önmagában, főzelékként fogyasszák.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

Az előfőzött csicseriborsót alaposan turmixoljuk össze a tisztított vízzel és a citromlével, amíg sima állagú krémet nem kapunk.

(Ha csak száraz csicseriborsónk van, akkor azt áztassuk be egy éjszakára, majd másnap főzzük puhára 2-3 babérlevéllel, 1 teáskanál egész borssal és egy kis sóval.)

2
Kész

Süssük meg a paprikákat a következő képpen.
1. A kápia paprikákat mossuk meg, és szurkáljuk meg késsel, hogy tudjon "izzadni". Egy ilyen lyukon mindegyik paprikába tuszkoljunk be egy-egy gerezd fokhagymát.
2. Faszénparázson félig meggrillezhetjük őket, ha épp van parazsunk, hogy ezzel füstös ízt csempésszünk a paprikának - természetesen ez a lépés kihagyható.
3. Egy kisebb tűzálló tálba öntsünk egy kevés olívaolajat, és a félig megsült paprikákat helyezzük bele, majd rakjuk az előmelegített sütőbe, és addig süssük, amíg a héja több helyen fekete foltos lesz, és megráncosodik.
4. Amikor kész, akkor vegyük ki a sütőből, és egy fedővel vagy alufólia darabbal kb. 15 percre takarjuk le, hogy jól megizzadjon.

3
Kész

A paprikáknak húzzuk le a héját, a csumáját és szárát távolítsuk el, és olajával együtt mehet is a turmixba a fokhagymákkal együtt - a harmadikat - a sületlent - is tegyük hozzá!
A turmixba kerül még a tahini és a fűszerek is, majd simára pürésítjük az egészet.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Átlagpontszám:
(5)
Összes Értékelés:1

Ez valami mennyei!

előző
Vörösboros sütőtöklekvár
bulgur-erdei-gyumolcsokkel
következő
Bulgurpuding erdei gyümölcsökkel
előző
Vörösboros sütőtöklekvár
bulgur-erdei-gyumolcsokkel
következő
Bulgurpuding erdei gyümölcsökkel

Hozzászólás Elküldése

5 × 1 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here