5 0
Nyers káposztás diófasírt – aszalva

Aszaltál már fasírtot valaha? Ha van egy bögrényi magod, némi leveszöldséget, és olyan sütőd, amin van melegítő funkció is, akkor vágj bele! Meg fogsz lepődni, hogy mennyire finom!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
20 dkg áztatott Dióbél Én diótej készítéséből visszamaradt pépet használtam
8 dkg Káposzta
10 dkg Leveszöldség Vegyesen: sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé
5 db olajban eltett Aszaltparadicsom
1 kisebb Vöröshagyma
1 nagyobb gerezd Fokhagyma
1 mokkáskanál organikus Mici néni sülthús fűszerkeverék Ha nincs itthon Mici néni keverék, akkor a saját franciás fűszerkeverékemet szoktam használni.
1 mokkáskanál Himalaya só
Ízlés szerint őrölt Majoránna
Ízlés szerint őrölt Borsikafű
Ízlés szerint őrölt Kakukkfű
Ízlés szerint őrölt Bors
Ízlés szerint őrölt Köménymag
Ízlés szerint őrölt Szerecsendió
Aki szereti, kevés Csilipaprika

Hozzáadás a kedvencekhez

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Nyers káposztás diófasírt – aszalva

Előételnek, köretnek, feltétnek, vagy csak úgy önmagában.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 30 perc + aszalási idő
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás
diofasirtok
Lénárt Gitta diófasírtja

Lénárt Gitta barátnőm diófasírtja ihletett meg ennek a különleges ízvilágú fasírtnak az elkészítéséhez. Mivel diótejet készítettem, és maradt 20 dkg diópépem, valamint volt némi leveszöldség maradékom is, és egy kis darab káposztám (amit már a pipiknek akartam adni, annyira kevés volt bármilyen tisztességes mennyiségű étel elkészítéséhez), minden adott volt egy jó kis káposztás-diós aszalt fasírthoz.

Azt szeretem az aszalt zöldséges magfasírtokban, hogy annak ellenére, hogy nyers ételek, nem hidegek, hanem melegek. Barátaim, amikor kóstolták – még melegen -, akkor meg voltak róla győződve, hogy sütve van. Pedig nem. És pont ennek köszönhető, hogy az aszalt ételek összes hőérzékeny tápanyagtartalma megmarad, ráadásul a sütés során keletkező oxidatív zsíroktól is megóvjuk magunkat.

Aki rendszeresen készít magtejet, annak könnyű dolga van, ugyanis minden „fejésből” visszamarad egy jó nagy adag magfasírtra való anyag, amit aztán bármilyen zöldséggel és fűszerrel dúsíthatunk.

A receptben megadott mennyiségből körülbelül 30 fasírtgolyó készíthető.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

Ha nincs készen áztatott diópépünk, akkor egy éjszakára áztassunk be 20 dkg dióbelet tisztított vízbe, amiről másnap öntsük le a vizet, mossuk át újra, majd szűrjük le.

2
Kész

A zöldségeket, a fűszereket és a diót aprítógépbe tesszük, és apró morzsásra aprítjuk. Olyan masszát készítünk, ami akkor jó, ha laza az állaga, de összetapad, ha két ujjunk közé csippentjük. Ha túl darabos, és nem áll össze, akkor egy részét (kb. a felét) vissza kell tenni az aprítógépbe, és finomra, krémesre kell dolgozni.

3
Kész

Dió nagyságú fasírtokat formázunk belőle, és aszalógépben vagy sütőben megaszaljuk 50°C-on két-három óra alatt.
Ha sütőben készítjük, akkor mindig hagyjuk nyitva résnyire a sütő ajtaját. Én egy vastagabb fakanál nyelét szoktam a résen bedugni, hogy véletlenül se csukódjon be.

4
Kész

Akkor kész, ha már kívül száraz, belül puha. Ilyenkor a legfinomabb, pláne, ha melegen tálaljuk!
Én nyers székelykáposztával szeretem.

5
Kész

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
kimchi-antalvali
előző
Kimchi – koreai erjesztett zöldségek AntalVali módra
mezesfokhagyma-antalvali
következő
Mézes fokhagyma
kimchi-antalvali
előző
Kimchi – koreai erjesztett zöldségek AntalVali módra
mezesfokhagyma-antalvali
következő
Mézes fokhagyma

2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

A köszönetemet szeretném kifejezni, a sok munkáért!Nagyon megörűltem a kimcsi recept miatt! Hálás köszönet!

Hozzászólás Elküldése

tizenhét + kilenc =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here