7 0
Hagymás babsaláta

Ez az univerzális babsaláta köretként és egytálételként is fogyasztható, ráadásul gyerekjáték elkészíteni. Próbáld ki Újévre lencse helyett!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 csésze Tarkabab
1 csésze Vörösbab
1 csésze Fehérbab
1 nagyobb fej Lilahagyma
3 evőkanál fehér Balzsamecet Modenai balzsamecettel is készíthető, de az barnára színezi az öntetet
1 evőkanál Extraszűz olívaolaj
2 Babérlevél
1 teáskanál Tárkony
1 mokkáskanál Kakukkfű
Ízlés szerint Tarkabors
Ízlés szerint Himalaya só
1 kisebb csokor friss Snidling hagyma
1 kisebb csokor friss Petrezselyem

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Hagymás babsaláta

Mindenmentes babsaláta nem csak Újévre.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 80 perc
  • 6 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Annyi sok különleges babos és lencsés ételt osztottam meg az elmúlt napokban, hogy egy olvasóm érdeklődését felkeltette, hogy vajon a hagyományos hagymás babsalátát hogyan készítem el. Hát tessék, íme itt van! Jó színesen készítem, hisz minél több fajta babból van, annál izgalmasabb az állaga.

Antal Vali

(Visited 964 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A babokat előző este beáztatjuk tisztított vízbe.

2
Kész

Másnap leszűrjük, és újabb adag tisztított vízbe (kicsivel több, mint amennyi ellepi) feltesszük főni a következő fűszerekkel: babérlevél, tárkony, kakukkfű, tarkabors, só.
Ha megfőtt, akkor hagyjuk levében kihűlni.

3
Kész

Közben - amíg fő a bab - szeleteljük fel a lilahagymát, és enyhén sózzuk le.

4
Kész

Szűrjük le a babot, keverjük össze a lilahagymával, aprított petrezselyemmel és snidlinggel, majd forgassuk bele a fehér balzsamecet, az olívaolaj és a kihűlt főzőlé keverékébe.
Gasztroperverzek egy gerezd fokhagymát is préselhetnek bele.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Átlagpontszám:
(5)
Összes Értékelés:1
Jakab Árpád

tökmagolajjal is jó ez a recept ...

előző
Korhelyleves vöröslencséből – AntalVali-módra
Makrobiotikus-lencseragu
következő
Makrobiotikus zöldséges lencseragu
előző
Korhelyleves vöröslencséből – AntalVali-módra
Makrobiotikus-lencseragu
következő
Makrobiotikus zöldséges lencseragu

Hozzászólás Elküldése

20 − kettő =

Fel a lap tetejére