Hozzávalók
-
1 csésze Tarkabab
-
1 csésze Vörösbab
-
1 csésze Fehérbab
-
1 nagyobb fej Lilahagyma
-
3 evőkanál fehér BalzsamecetModenai balzsamecettel is készíthető, de az barnára színezi az öntetet
-
1 evőkanál Extraszűz olívaolaj
-
2 Babérlevél
-
1 teáskanál Tárkony
-
1 mokkáskanál Kakukkfű
-
Ízlés szerint Tarkabors
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
1 kisebb csokor friss Snidling hagyma
-
1 kisebb csokor friss Petrezselyem
Leírás
Annyi sok különleges babos és lencsés ételt osztottam meg az elmúlt napokban, hogy egy olvasóm érdeklődését felkeltette, hogy vajon a hagyományos hagymás babsalátát hogyan készítem el. Hát tessék, íme itt van! Jó színesen készítem, hisz minél több fajta babból van, annál izgalmasabb az állaga.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A babokat előző este beáztatjuk tisztított vízbe. |
2
Kész
|
Másnap leszűrjük, és újabb adag tisztított vízbe (kicsivel több, mint amennyi ellepi) feltesszük főni a következő fűszerekkel: babérlevél, tárkony, kakukkfű, tarkabors, só. |
3
Kész
|
Közben - amíg fő a bab - szeleteljük fel a lilahagymát, és enyhén sózzuk le. |
4
Kész
|
Szűrjük le a babot, keverjük össze a lilahagymával, aprított petrezselyemmel és snidlinggel, majd forgassuk bele a fehér balzsamecet, az olívaolaj és a kihűlt főzőlé keverékébe. |