Hozzávalók
-
1 kg felkockázott Cukkini
-
1 nagyobb Vöröshagyma
-
2 evőkanál Mangalicazsír
-
1 teáskanál Füstölt fűszerpaprika
-
1 gerezd Fokhagyma
-
2 teáskanál Balzsamecet
-
1 púpozott teáskanál Barnarizsliszt
-
1 csokor friss Kapor
-
Ízlés szerint Himalaya só
Leírás
Amikor a kapris cukkinifőzelék receptjét töltöttem fel, nem gondoltam volna, hogy ezt a „menekülő verziót” is kéritek. Ugyanis Juci barátnőm tökjének másik feléből ez készült, mert a párom nagyon bizalmatlan a merész újításaimmal kapcsolatban. Ezért jobbnak láttam, ha egy hagyományos ízvilágú verziót is elkészítek – párhuzamosan a másikkal.
Tulajdonképpen ez pont olyan, mint a glutén- és tejmentes tökfőzelékem, csak cukkiniből készült, és nem gyalulva van, hanem kockázva. És kivételesen nem vegán, mert mangalicazsírral készítettem – mivel párom megrögzött húsevő, és ez csak neki készült. Ennek ellenére mégis megkóstolta a kaprisat, ami nagyon ízlett neki, úgyhogy ez a változat megmaradt másnapra, amihez sütöttem ki neki fűszeres húsgolyókat.
Antal Vali
Hasznos tippek:
- Ha vegán vagy, akkor kókuszzsírral készítsd!
- Ha még magyarosabb ízvilágra vágysz, akkor tehetsz bele egy kisebb lecsópaprikát és egy paradicsomot is.
- Tökből vagy bébicukkiniből is elkészíthető, de számolj vele, hogy a bébicukkini nagyon hamar megfő.
Lépések
1
Kész
|
A meghámozott, kibelezett és felkockázott cukkinit lesózzuk, és állni hagyjuk legalább 20 percig. |
2
Kész
|
Amíg a cukkini áll a sóban, elkészítünk egy pörkölt alapot: 1. Egy kis mangalicazsíron hagymát dinsztelünk. |
3
Kész
|
Hozzáadjuk a levétől lecsöpögtetett cukkinit, meglocsoljuk a balzsamecettel, visszatesszük a tűzre, és kis lángon puhára pároljuk. |
4
Kész
|
Ha már kész, akkor vegyünk ki belőle egy merőkanálnyit, és turmixoljuk össze a rizsliszttel és egy kis tisztított vízzel, majd sűrítsük be vele a főzeléket. |
5
Kész
|