4 0
Olaszos padlizsánkrém

A padlizsánkrémet szinte mindenki ismeri. De kóstoltad már olaszosan elkészítve? Próbáld ki, nem fogod megbánni!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 nagyobb Padlizsán
5 ml Extraszűz olívaolaj Nekem házi szűretlen van most itthon, ezzel készítettem
1 nagyobb duci gerezd Fokhagyma
50 ml házi fűszeres Paradicsomszósz Ha nem főztél be, vagy már elfogyott a tavalyi, akkor Rapunzel Toscana szósszal helyettesíthető
4 nagyobb levél bazsalikom Bazsalikom
1 ágacska friss Kakukkfű
1/2 mokkáskanál morzsolt Oregano
1 csipet Borsikafű
1 pici levélke Zsálya
1 csipet Rozmaring
Ízlés szerint Tarkabors
1 evőkanál Lenmagcsíra őrlemény

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Olaszos padlizsánkrém

Mindenmentes kenőke friss fűszerekkel

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 15 perc + sütési idő
  • 3 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás
Mai reggelim: olaszos padlizsánkerém

Bármennyire is szeretem a padlizsánkrémet, nem tudnék minden nap enni belőle, mert a legtöbbször mindig mindenki nagyjából ugyanúgy készíti, ahogy azt a hagyományos erdélyi receptből megtanultuk. Én nagyon szeretem variálni az ízeket, és mivel padlizsánom mindig van itthon, ma reggelire egy olaszos változatot készítettem.

Tippek:

  • Ha nem főztél be idén házi fűszeres paradicsomszószt (házi kechupot), vagy már elfogyott a tavalyi, akkor Rapunzel Toscana szósszal helyettesíthető
  • A sok-sok fűszer helyett tehetsz bele olasz fűszerkeveréket is, csak vigyázz, olyat válassz, amiben nincs adalékanyag, ízfokozó, és valódi fűszernövények alkotják az összetételét!
  • A legfinomabb behűtve, aszaltparadicsommal és friss bazsalikom levéllel tálalva
  • Szénhidrát anyagcseréjűek pirítóssal, zsíranyagcseréjűek zöldséghasábokkal mártogatva fogyasszák.

Antal Vali

 

(Visited 574 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Kb. 180-200°C-on megsütöm héjában a padlizsánt. Akkor jó, ha kérgesen kopog a héja.
Ha jól eltaláltuk a sütési időt, akkor gyönyörűen kifordul a héjából a hús, nem kell hámozni, csak egy helyen bevágni, és kifordítani, mint sapkát.

2
Kész

A langyosra hűtött padlizsánbélhez állandó keverés mellett apránként adagolok annyi olívaolajat, amennyit felvesz. Fél deci biztos, hogy kell, de van úgy, hogy egy decit is elnyel. Fontos, hogy fakanállal keverd, mert a padlizsán nem szereti a fémet!

3
Kész

Ha már szépen összeállt, akkor hozzáadom a paradicsom szószt és a lenmagcsíra őrleményt. Ezeket is jól eldolgozom a fakanállal.

4
Kész

Ha már homogén, akkor jöhet a többi hozzávaló: a fokhagyma - amit fokhagymanyomón préselek át -, a só és a fűszerek. A kakukkfüvet lemorzsolom a száráról, a bazsalikomleveleket apróra vágom a zsályalevélkével együtt.

5
Kész

Ha kész, akkor általában behűtöm, és olajban pácolt aszalt paradicsommal és friss bazsalikommal tálalom.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Ájult imám padlizsánja
következő
Lecsó alap télire
előző
Ájult imám padlizsánja
következő
Lecsó alap télire

Hozzászólás Elküldése

tizenkilenc − tizenkettő =

Fel a lap tetejére