5 0
Lecsó alap télire

Ez a lecsó-alap egy kamrából sem hiányozhat, hisz nagyon gyorsan elkészíthető, és nagyon sokféle ételhez felhasználható.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
6 közepes üveg lecsóhoz
2 kg Paradicsom
4 kg lecsónak való Zöldpaprika Én vegyesen szoktam bele rakni mindenfélét, amilyen épp itthon termett
Egy kevés Extraszűz olívaolaj
Ízlés szerint Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Lecsó alap télire

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 40 perc
  • 6 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

  • 6 közepes üveg lecsóhoz

Leírás

Megosztás

Klasszikus lecsót sokan tesznek el télire. Ez a receptem gyakorlatilag nem a klasszikus lecsó recept, hanem inkább egy olyan lecsó ízalap, amivel bármilyen ételbe belecsempészhetjük a nyári paprika és paradicsom ízét. Dúsíthatunk vele pörkölt féléket, rakottasokat, ragukat, de tovább ízesítve akár lecsóként is tálalhatjuk barnarizzsel, kölessel, bulgurral, vagy tojással, esetleg kolbászkarikákkal – annak, aki eszik húst is. Ki-ki ahogy szereti.

Olyan egyszerű elkészíteni, hogy eddig eszembe sem jutott, hogy közkinccsé tegyem ezt a receptemet, aztán amikor egyszer megemlítettem a szokásos pénteki déli rádióműsoromban, akkor többen jelezték, hogy hasznos lenne a recept.

Nos, hát tessék, íme itt van! Befőzésre fel!

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A paradicsomot a paradicsomdarálon ledaráljuk, vagy elturmixoljuk, és egy nagyobb fazékban a tűzhelyre tesszük főni.

2
Kész

A jól megmosott paprikát felszeleteljük vagy karikára vágjuk, megsózzuk, és a paradicsomban 15-20 percig főzzük.

3
Kész

Forrón üvegbe töltjük, de az üvegeket nem rakjuk egészen tele. A tetejére kb. 0,2 cm vastag rétegben olívaolajat vagy langyosított kókuszolajat, esetleg mangalicazsírt öntünk.
Forrón szárazdunsztba rakjuk.

4
Kész

Figyelem!

Ezt a lecsóalapot felhasználáskor úgy kell használni, mintha friss paradicsom és paprika lenne, tehát ne készételként kezeljük.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Olaszos padlizsánkrém
cukkinis-padlizsankrem-antalvali
következő
Cukkinis padlizsánkrém
előző
Olaszos padlizsánkrém
cukkinis-padlizsankrem-antalvali
következő
Cukkinis padlizsánkrém

2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Hozzászólás Elküldése

kettő × kettő =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here