3 0
Balzsamecetes sültcékla és -répa karamellizálva

Tipikus könnyű vacsora, ami az édességigényünket is maximálisan kielégíti úgy, hogy nem hizlal.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
2 nagyobb Cékla
3 szál Sárgarépa
2 evőkanál Balzsamecet
1 evőkanál Extraszűz olívaolaj
1 evőkanál Szezámolaj
1 evőkanál Datolyaszirup Juharsziruppal, kókuszvirág sziruppal vagy mézzel helyettesíthető
1 teáskanál Mézes mustár Felnőtteknek dijoni magosmustár
Ízlés szerint Tarkabors
Ízlés szerint Római köménymag
Ízlés szerint Himalaya só
1/2 Narancs leve

Tápanyag információk

%
Fehérje
%
Zsír
%
Szénhidrát

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Balzsamecetes sültcékla és -répa karamellizálva

Íme egy újabb izgalmas ízvilágú sült finomság a hideg téli napokra. Melegen egytálételként, hidegen salátaként működik.

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • kb. 1 óra
  • 2 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Télen nagyon szeretem a sütőben sült zöldségeket – pláne a gyökérzöldségeket – nem csak azért, mert finomak, hanem azért is, mert a sütő jól bemelegíti a konyhát, és isteni sült illat lesz a lakásban. Nem utolsó sorban pedig kevesebb vejük a macera, mert nem kell ott állni az étel fölött.

A  híres és méltán népszerű köményes sült céklám és sült zöldségeim után most egy karamellizált cékla-répa verziót hoztam, amit a gyerekek azért szoktak szeretni, mert édes, a felnőttek pedig azért, mert isteni jó sok csilivel fűszerezve.

Olyan különlegesen finom, hogy akár a karácsonyi menüben is ott lehet a helye.

(Visited 1 750 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész
10 perc

A sütőt előmelegítjük 250°C-ra.
Amíg melegszik, addig megpucoljuk a zöldségeket. A céklát felkockázzuk, de vékony (3 mm) szeletekre is vághatjuk. A sárgarépát vastagabb karikákra szeljük.

2
Kész
5 perc

Fedeles tepsibe, fedeles jénaiba vagy mázas cseréptálba tesszük a zöldségeket, és meglocsoljuk, megszórjuk a többi hozzávalóval. Én egy kis shakerben jól össze szoktam rázni, és úgy öntöm rá a felkarikázott zöldségekre, majd jól átforgatom az egészet, hogy a szósz egyenletesen eloszoljon rajta.
Ha nincs fedeles sütőtálunk, akkor hagyományos tepsiben is elkészíthető, csak ebben az esetben légmentesen le kell fednünk alufóliával. De készítheted az egészet sütőzacskóban is.

3
Kész
30+15-20 perc

Először lefedve sütjük, majd amikor már roppanósan puhára készült (tehát nem főtt szét teljesen puhára - ez kb. fél óra), levesszük a fedőt és hagyjuk, hogy a ráöntött lé karamellizálódjon, besűrűsödjön. Érdemes alkalmanként megforgatni, hogy mindenhol kicsit oda tudjon kapni, mert akkor lesz az igazi!

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Balzsamecetes sült zöldségek
következő
Brokkolis-mandulás palacsinta
előző
Balzsamecetes sült zöldségek
következő
Brokkolis-mandulás palacsinta

Hozzászólás Elküldése