Hozzávalók
-
100 g befőzésre alkalmas vegyszermenets Rózsaszirom
-
150 g MézA hársméz a legjobb.
Leírás
A gyógyhatású táplálékok sorát egy olyan különlegességgel folytatnám, amelyet a népi gyógyászat csodás szerként tart számon a legtöbb fertőzéses légzőszervi betegségre, sőt a tüdőbajra is napi 1-2 kiskanállal fogyasztva. Emellett nyugtató, stresszoldó, „gondolatlágyító” szer (elűzi a sötét és az agresszív gondolatokat), táplálja a légzőszervek nyálkahártyáját, nyugtatja az irritált hörgőket. Antibakteriális, antivirális, sebgyógyító, sejtmegújító.
Mivel a rózsának most van a szezonja, sajnos csak most tudjuk elkészíteni és alkalmazni, mert nem áll el sokáig, illetve a túl hosszú tárolás kedvez a toxikus anyagok kifejlődésének. Hűtőszekrényben 3 héten túl, szobahőmérsékleten 2-3 nap múlva a készítmény enyhén mérgező hatásúvá válhat. Előfordul, hogy egyesek érzékenyek a hozzávalókra, ezért fokozott elővigyázatossággal, esetenként orvosi véleményezésre használjuk.
A rózsa tulajdonságait és hatásait az illóolajos virágok közül a legegyértelműbben igazolja a tudomány, számtalan kutatás született kiváló egészségre gyakorolt hatásairól.
Javallat:
- Dohányosoknak a COPD megelőzésére
- Minden tüdőt érintő problémára
- Minden hörgőket érintő problémára
- Felsőlégúti betegségekre, és azok megelőzésére
- A légzőszervek nyálkahártyájának regenerálására
- Asztmás és asztmás jellegű tünetekre
- Stresszoldásra, depresszióra, álmatlanság ellen
- Külsőleg herpeszre, ekcémára, kisebb sebekre
Ellenjavallat:
- Cukorbetegeknek nem javallott.
- 2 év alatti gyerekeknek nem javallott
- Ha bármelyik alkotórészre allergiás vagy, ne fogyaszd!
Tárolás:
- Hideg, sötét, száraz, szennyeződéstől mentes helyen, légmentesen záró üveg vagy zománcos kerámia edényben a készítmény 2 hétig megőrzi hatóképességét, onnantól a hatóereje fokozatosan csökken.
Lejárati idő:
- Legfeljebb 3 hét az elkészítés után. Emiatt nem érdemes nagyobb adagokat készíteni, inkább folyamatosan készítsük, ahogy virágzik a rózsa.
Ha semmi egészségügyi problémában nem vagy érintett a fent felsoroltak közül, akkor is bátran készítsd el, hisz nagyon finom, „csak úgy” is lehet fogyasztani. Stresszoldásra pedig mindenkinek szüksége van. 🙂
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A szirmokat megmossuk, lecsöpögtetjük, majd apróra vágjuk, vagy ledaráljuk, és üveg- vagy zománcos kerámia edénybe tesszük. |
2
Kész
|
Hozzáadjuk a mézet és jól elkeverjük. |