Hozzávalók
-
2 evőkanál Extraszűz olívaolaj
-
5 dkg Fenyőmag
-
1 teáskanál sötét Szójaszósz
-
40 dkg Ceruzabab
-
1 fej Vöröshagyma
-
3 gerezd Fokhagyma
-
1 kis darabka GyömbérReszelve. Vagy 1 teáskanál gyömbérpor
-
1 Citrom leve
-
1 csipet őrölt Kardamom
-
Ízlés szerint Tarkabors
-
Ízlés szerint Himalaya só
Leírás
A ceruzababot általában köretként, párolva szoktuk fogyasztani, ritkábban salátának. Pedig számtalan izgalmas elkészítési módja van. Nem ártana sűrűbben beillesztenünk az étkezésünkbe, mert számtalan jótékony tulajdonsága van. Míg kalóriatartalma alacsony, addig kalciumban, káliumban és rostban gazdag. Magas fehérjetartalma miatt kiváló alternatíva a hús helyett, így a vegetáriánus étrendből sem hiányozhat. A, B1-, B2-, B6- és C-vitamint tartalmaz, emellett serkenti a májműködést. Azok kedvéért osztom meg ezt a receptet, akik kedvelik a különleges, szokatlan ízeket, és szeretik kipróbálni az újdonságokat.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A ceruzababot puhára pároljuk enyhén sós vízben (én pároló edényben szoktam) |
2
Kész
|
A fenyőmagokat egy wokban vagy serpenyőben az olívaolajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, amit a fenyőmaggal együtt dinsztelünk, amíg üveges nem lesz. Majd reszelünk bele egy kis friss gyömbért, és belenyomjuk fokhagymaprésen a fokhagymákat is. |
3
Kész
|
A puhára párolt babot a fenyőmagos hagymához adjuk, sózzuk (ha sós a szójaszósz, akkor nem kell!), fűszerezzük, majd meglocsoljuk a szója szósszal. |
4
Kész
|
Pár percig még dobva rázzuk a serpenyőben vagy a wokban, majd a tűzről levéve meglocsoljuk citromlével, és már kínálhatjuk is. |