1 0
Pikáns ceruzabab fenyőmaggal

Ha unod a megszokott zöldségköreteket, kóstold meg ezt!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
2 evőkanál Extraszűz olívaolaj
5 dkg Fenyőmag
1 teáskanál sötét Szójaszósz
40 dkg Ceruzabab
1 fej Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 kis darabka Gyömbér Reszelve. Vagy 1 teáskanál gyömbérpor
1 Citrom leve
1 csipet őrölt Kardamom
Ízlés szerint Tarkabors
Ízlés szerint Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Pikáns ceruzabab fenyőmaggal

Nem csak köretnek...

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A ceruzababot általában köretként, párolva szoktuk fogyasztani, ritkábban salátának. Pedig számtalan izgalmas elkészítési módja van. Nem ártana sűrűbben beillesztenünk az étkezésünkbe, mert számtalan jótékony tulajdonsága van. Míg kalóriatartalma alacsony, addig kalciumban, káliumban és rostban gazdag. Magas fehérjetartalma miatt kiváló alternatíva a hús helyett, így a vegetáriánus étrendből sem hiányozhat. A, B1-, B2-, B6- és C-vitamint tartalmaz, emellett serkenti a májműködést. Azok kedvéért osztom meg ezt a receptet, akik kedvelik a különleges, szokatlan ízeket, és szeretik kipróbálni az újdonságokat.

Antal Vali

(Visited 876 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A ceruzababot puhára pároljuk enyhén sós vízben (én pároló edényben szoktam)

2
Kész

A fenyőmagokat egy wokban vagy serpenyőben az olívaolajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, amit a fenyőmaggal együtt dinsztelünk, amíg üveges nem lesz. Majd reszelünk bele egy kis friss gyömbért, és belenyomjuk fokhagymaprésen a fokhagymákat is.

3
Kész

A puhára párolt babot a fenyőmagos hagymához adjuk, sózzuk (ha sós a szójaszósz, akkor nem kell!), fűszerezzük, majd meglocsoljuk a szója szósszal.

4
Kész

Pár percig még dobva rázzuk a serpenyőben vagy a wokban, majd a tűzről levéve meglocsoljuk citromlével, és már kínálhatjuk is.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
humusz
előző
Humusz, ahogy Antal Vali szereti
huvelyfolyas-huvelykup-hazilag
következő
Hüvelykúp házilag
humusz
előző
Humusz, ahogy Antal Vali szereti
huvelyfolyas-huvelykup-hazilag
következő
Hüvelykúp házilag

Hozzászólás Elküldése