1 0
Piskóta latte – a piskóta ízű turmix

Gondoltad volna, hogy az édesburgonya, sárgarépa, alma, citrom kombó piskóta ízű? Legalább is a párom szerint. Mindenesetre nagyon finom!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 jó nagy darab Édesburgonya
3 szál Sárgarépa
1/2 bio Citrom Héjastól kell!
1 nagyobb Alma
200 ml Növényi tej

Tápanyag információk

90%
Szénhidrát
5%
Zsír
5%
Fehérje

Hozzáadás a kedvencekhez

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Piskóta latte – a piskóta ízű turmix

Tápláló finomság mindenmentesen

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 10 perc
  • 2 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Párom most csinálja a ColoVada Light béltisztító programot. Épp a kritikus középső négy napnál tart, amikor is csak turmixokat ihat, és pépeseket ehet – konkrétan, mint egy csecsemő. Mivel nagyon hiányoznak neki  a számára megszokott ízek – főleg az édesség, amelyből elég sokat nassolt – nagyon megörült, amikor elkészítettem neki ezt a turmixot. Amikor belekóstolt, felkiáltott örömében:

 – Ez annyira finom, pont olyan, mint egy piskóta. – ezért lett piskóta latte a neve.

Hasznos tippek:

  • Ha nincs présgéped, csak blendered vagy turmix géped, akkor érdemes több növényi tejet adni hozzá, mert a rostoktól nagyon sűrű lesz.
  • Ha szénhidrát anyagcseréjű vagy, akkor használj rizs-, rozs-, árpa vagy zabtejet.
  • Ha zsír-fehérje anyagcseréjű vagy, akkor használj kókusz-, mandula-, kesu- vagy diótejet, és tegyél a turmixhoz 1 teáskanál kókuszolajat.
  • Babáknak is adható 7 hónapos kortól.
  • Ízlés szerint fűszerezheted egy csipetnyi fahéjjal, kardamommal vagy vanília porral.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

Szúrd ki az alma csutkáját, és elnagyoltan darabold fel, majd dobd a turmixba. Az alma csutkáját ne dobd ki, hanem a többi hozzávalóval préseld ki.

2
Kész

Nyerd ki a levét zöldség-gyümölcs préssel a sárgarépáknak, édesburgonyának, almacsutkának és a fél citromnak. Ez utóbbiból fontos a bio vagy kezeletlen héjú, mert félbevágva héjastól kell átnyomni a présen a tökéletes piskóta íz érdekében.

3
Kész

A kinyert lével pépesítsd el a turmixszal az almát, majd növényi tejjel higítva turmixold tovább neked tetsző állagúra.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 40 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. 2024-ben pedig elnyertem a Szakmai Elit Női Kiválósága díjat. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
magos-pikans-sargarepa-salata-antalvali
előző
Pikáns-magos sárgarépa saláta
kaliumleves-antalvali
következő
Káliumleves
magos-pikans-sargarepa-salata-antalvali
előző
Pikáns-magos sárgarépa saláta
kaliumleves-antalvali
következő
Káliumleves

Egy Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Hozzászólás Elküldése

tizenöt + tizenhárom =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here