6 0
Immunerősítő mézes csodacsemege

Szerintem ennek a finom csemegének Te sem tudsz majd ellenállni, ráadásul óvja az egészségedet is!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
Egy fél literes befőttesüvegre kalkulálva:
Méz Vegyes virágmézet szoktam használni (ha légúti betegségek ellen készítjük, akkor legjobb a hársméz)
1/4 üveg Bokormogyoró Más néven törökmogyoró - tudod az a csonthéjas, amelyik a mogyosós csokiban is van
1/4 üveg Dióbél
1 mogyorónyi Gyömbér
10 db egész Bors
2 db Szegfűbors
1 db Csillagánizs Ha nincs, akkor egy csipet ánizsmag is jó - gár nem annyira, mint a csillagánizs! :)
2/4 üveg Fokhagyma
2 rúd Fahéj
3 db Szegfűszeg

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Immunerősítő mézes csodacsemege

Fincsi édesség és gyógyhatású szer egyben.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
Étrend/Diéták:
  • 10 perc + 1 hónap
  • 1 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

  • Egy fél literes befőttesüvegre kalkulálva:

Leírás

Megosztás

Ez a könnyen elkészíthető csodacsemege nem csak finom, hanem kiváló immunerősítő is. Első osztályú természetes gyógyszer a náthára. Csillapítja a köhögést, nyugtató, gyulladáscsökkentő és antibiotikus hatású. Lábadozóknak is adható, mert roboráló tápanyagbomba is egyben.

Náthás időszakokban megelőzésként naponta egy-egy kanálnyit kapjunk be belőle, vagy akinek úgy jobban tetszik, rozskenyérre is kenheti, vagy langyos gyógyteába keverheti.
Vigyázat! Nagyon finom!

A kötelező hozzávalókon kívül tehetsz bele még:

  • mandulát (szívbarát, serkenti az agyműködést)
  • kesudiót
  • aszaltszilvát (jó hatással van a vastagbélre és az emésztésre)
  • pár szem goji bogyót (karotin és B-vitamin bomba, kiváló antioxidáns)
  • szárított mentalevelet (jó az epére)
  • szárított körömvirág bimbót (erősíti a gyulladáscsökkentő hatását)

Antal Vali

 

(Visited 1 210 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Főzzük ki jó alaposan a befőttesüveget a csavaros kupakjával együtt, és ha megszáradt, rétegezzük bele a hozzávalókat. Rétegenként öntsük rá a mézet is, hogy mindent jól beborítson. Akkor jó, ha az üveg teljesen tele lesz.

2
Kész

Akkor jó, ha az üveg teljesen tele lesz. A végén két termetesebb szál keresztbe fordított fahéjjal szorítsuk le a fokhagymákat, ugyanis folyton a tetejére kapaszkodnak. Lezárjuk, és hűvös, sötét helyen egy hónapig érni hagyjuk. Utána fogyasztható.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
harissa
előző
Harissa
kenyerfuszer-keverek
következő
Antal Vali bevált kenyérfűszer keverékei
harissa
előző
Harissa
kenyerfuszer-keverek
következő
Antal Vali bevált kenyérfűszer keverékei

Hozzászólás Elküldése

kilenc + 9 =

Fel a lap tetejére