4 0
Tárkonyos zöldbableves – mindenmentesen

Ha tej és gluténmentes étrenden vagy, és vágysz a tejszínes ételek ízére, akkor ez a tárkonyos zöldbableves recept egyenesen Neked készült. Szépen hozza a megszokott ízeket, nem fogsz benne csalódni.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 közepes fej Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
30 dkg sárgahüvelyű Zöldbab
2 evőkanál Kókuszolaj
1 teáskanál csemege Őrölt pirospaprika
1 Citrom leve
1 dl Rizstejszín
1 teáskanál Barnarizsliszt
1 teáskanál Tárkony
2 Babérlevél
Ízlés szerint Himalaya só
Tisztított víz

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Tárkonyos zöldbableves – mindenmentesen

Rántás nélküli tejszínes ízvilággal

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 45 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ez a különleges reform zöldbableves kimondottan jó átvezető étel a hagyományos étrendről az egészségtudatos étrendre, hisz tökéletesen hozza a megszokott ízvilágot – annak ellenére, hogy sem rántást, sem tejszínes habarást, sem tejfölt, sem ecetet, sem cukrot nem tartalmaz. Ezért candidások, laktóz-, glutén-, tejfehérje és tojásfehérje érzékenyek is fogyaszthatják.

Hasznos tippek:

  • Nem csak rizstejszínnel, hanem bármilyen növényi tejszínnel elkészíthető. Kókusztejszínnel kimondottan különleges íze lesz.
  • Levesbetétnek egy marék rizst vagy kölest főzhetsz bele, amit a fűszerekkel együtt adj hozzá.
  • Citrom helyett lime-mal is ízesítheted – főleg, ha kókusztejszínnel készült.
  • Hidegen is fogyasztható!

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A zöldbabot - ha nem konyhakész fagyasztott - leszálazzuk, és feldaraboljuk 2-3 centis darabokra.

2
Kész

Felforrósítjuk a kókuszzsírt, amelyben egy kis tisztított víz hozzáadásával üvegesre dinszteljük az apróra vágott hagymát.

3
Kész

Ha már szép üveges, akkor lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a pirospaprikát, majd a zöldbabot is. Sózzuk, citromozzuk, majd visszatesszük a tűzre, és felöntjük annyi tisztított vízzel, hogy bőven ellepje, de túl híg se legyen.

4
Kész

Ha felforrt, beletesszük a babérlevelet és a tárkonyt, és közepes lángon puhára pároljuk.

5
Kész

Ha már kész, akkor a risztejszínt csomómentesre keverjük egy kis riszliszttel, meghígítjuk vízzel vagy citromlével, és hozzákeverjük a forrásban lévő leveshez. Összerottyantjuk, és kész is.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Indiai spenót (Shak)
következő
Illatos rózsavíz és belőle készült finomságok
előző
Indiai spenót (Shak)
következő
Illatos rózsavíz és belőle készült finomságok

2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Jó napot kívánok! Érdeklődni szeretnék hogy a violife növényi sajtokat,candida diéta alatt,lehet e fogyasztani?

Hozzászólás Elküldése

tizenkettő + öt =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here