Hozzávalók
-
1 közepes fej Vöröshagyma
-
3 gerezd Fokhagyma
-
30 dkg sárgahüvelyű Zöldbab
-
2 evőkanál Kókuszolaj
-
1 teáskanál csemege Őrölt pirospaprika
-
1 Citrom leve
-
1 dl Rizstejszín
-
1 teáskanál Barnarizsliszt
-
1 teáskanál Tárkony
-
2 Babérlevél
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Tisztított víz
Leírás
Ez a különleges reform zöldbableves kimondottan jó átvezető étel a hagyományos étrendről az egészségtudatos étrendre, hisz tökéletesen hozza a megszokott ízvilágot – annak ellenére, hogy sem rántást, sem tejszínes habarást, sem tejfölt, sem ecetet, sem cukrot nem tartalmaz. Ezért candidások, laktóz-, glutén-, tejfehérje és tojásfehérje érzékenyek is fogyaszthatják.
Hasznos tippek:
- Nem csak rizstejszínnel, hanem bármilyen növényi tejszínnel elkészíthető. Kókusztejszínnel kimondottan különleges íze lesz.
- Levesbetétnek egy marék rizst vagy kölest főzhetsz bele, amit a fűszerekkel együtt adj hozzá.
- Citrom helyett lime-mal is ízesítheted – főleg, ha kókusztejszínnel készült.
- Hidegen is fogyasztható!
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A zöldbabot - ha nem konyhakész fagyasztott - leszálazzuk, és feldaraboljuk 2-3 centis darabokra. |
2
Kész
|
Felforrósítjuk a kókuszzsírt, amelyben egy kis tisztított víz hozzáadásával üvegesre dinszteljük az apróra vágott hagymát. |
3
Kész
|
Ha már szép üveges, akkor lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a pirospaprikát, majd a zöldbabot is. Sózzuk, citromozzuk, majd visszatesszük a tűzre, és felöntjük annyi tisztított vízzel, hogy bőven ellepje, de túl híg se legyen. |
4
Kész
|
Ha felforrt, beletesszük a babérlevelet és a tárkonyt, és közepes lángon puhára pároljuk. |
5
Kész
|
Ha már kész, akkor a risztejszínt csomómentesre keverjük egy kis riszliszttel, meghígítjuk vízzel vagy citromlével, és hozzákeverjük a forrásban lévő leveshez. Összerottyantjuk, és kész is. |
2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése
Jó napot kívánok! Érdeklődni szeretnék hogy a violife növényi sajtokat,candida diéta alatt,lehet e fogyasztani?
Az a kérdés, hogy mivel erjesztették meg a növényi sajtot, ugyanis attól függ…