Hozzávalók
-
20 dkg Kókuszvirágcukor
-
4 db Körte
-
8 dkg Vaj
-
25 dkg Tönkölyliszt
-
1 teaáskanál Szódabikarbóna
-
2,5 dl Növényi tej
-
1 csipet Himalaya só
-
6 evőkanál Extraszűz olívaolaj
-
ízlés szerint Bourbon vanília por
-
2 db házi vagy bio TojásEzt el is hagyhatjuk.
Leírás
Hívhatjuk tortának is, attól függ, hogy miben sütjük meg. 😊
Ugyanezt a sütit megcsinálhatod almával is, de most sok körtét kaptam egy barátnőmtől. Sőt az ötletadó recept is az övé, ezért neveztem el Judit körtés-karamellás sütijének. Csak egy kicsit átformáltam egészségesebbre.
A tojást bátran kihagyhatod belőle, a vaj helyett használhatsz kókuszvajat, de a karamellizálás miatt a cukor nem helyettesíthető cukormentes alternatívával.
Egyébként ennek a receptnek a továbbgondolása alapján született meg a gluténmentes alternatíva: a köleses karamellás almatortám receptje, aminek hatalmas sikere lett a megosztó oldalakon.
Jó sütögetést!
Pálma
Lépések
1
Kész
|
A cukorból 10 dkg-ot karamellizálunk, majd beledobjuk a vajat, aztán a kockára vágott körtét. Kicsit pároljuk, hogy átvegye mindenhol a karamell ízt, és egy 26 cm-es torta formába vagy kis tepsibe öntjük. |
2
Kész
|
A tésztához valókat összekeverjük majd a körtére kanalazzuk. |
3
Kész
|
Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Ha nem teszünk bele tojást, kicsit lágyabb lesz, de ez egyáltalán nem baj! |
4
Kész
|
Amikor már kicsit kihűlt, de még a karamell nem szilárdult meg, kiborítjuk egy tálra, hogy a karamellás-körtés rész nézzen felfelé! |