4 0
Majonézes színes tésztasaláta glutén-, tojás- és tejmentesen

A legfinomabb salátákat mindig maradékokból alkotom, mint ahogy ezt is. Ha szereted a tésztasalátákat, akkor ez a te fogásod lesz!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 bögre kifőtt glutén- és tojásmentes Penne tészta
2 db Alma
1 bögre Mexikói vegyeszöldség fagyasztott
1 bögre Zöldborsó fagyasztott
2 nagyobb Lilaburgonya
3 szál Újhagyma
1 bögre gyalult Káposzta
3 közepes méretű Majonézes öntethez Csemege uborka
Majonézes öntethez
1 bögre Kölesmajonéz
1 evőkanál Mustár
150 ml Rizstejszín
Ízlés szerint Tarkabors
Ízlés szerint Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Majonézes színes tésztasaláta glutén-, tojás- és tejmentesen

Finomsaláta maradékékból.

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 25 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

  • Majonézes öntethez

Leírás

Megosztás

Ezt a nagyon fincsi – egytálételnek is beillő – salátát a maradékok ihlették.  A nagy év végi kajadömping után körbenéztem a kamrában és a hűtőben, hogy mi mehet a kutyának, mi a cicáknak, és mi a pipiknek. És természetesen összegyűjtöttem azokat az élelmiszereket is, amelyekből még tudok valami finomságot kreálni.

Volt egy fél adagnyi kifőzött gluténmentes penne tészta, egy csészényi fagyasztott mexikói vegyeszöldség, körülbelül ugyanennyi zöldborsó, pár szem lilakrumpli és egy negyed fej káposzta. Kerestem még pár fonnyadásnak indult almát is, és találtam egy bontott üveg csemegeuborkát is. Számomra egyértelmű volt, hogy ebből tésztasaláta lesz. Mivel sem tejfölöm, sem tojásom nem volt itthon, kölesmajonézzel készítettem.

Azért kedvelem a tésztasalátákat, mert köretként és egytálételként is fogyaszthatjuk őket. Zsír-fehérje anyagcseréjűek tegyenek bele diót, olajbogyót vagy apróra kockázott főtt sonkát.

Antal Vali

(Visited 943 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A fagyasztott zöldségeket (mexikói, zöldborsó) és az apróra kockázott lilaburgonyát feltesszük tisztított vízben főni egy kevés sóval.

2
Kész

A legyalult káposztát lesózzuk, és jól összegyurkodjuk a sóval, majd lenyomkodjuk, és állni hagyjuk, hogy levet eresszen.

3
Kész

A csemegeuborkát és az almát apró kockákra, az újhagymát pedig apró karikákra vágjuk a szárával együtt.

4
Kész

Az öntet hozzávalóit egy nagyobb tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a leszűrt és langyosra hűtött főtt zöldségeket, a hagymát, a felkockázott almát, csemegeuborkát és a sós létől alaposan kinyomkodott káposztát. Majd végül finoman beleforgatjuk a kifőtt tésztát is.

5
Kész

Azonnal tálalható, de még finomabb lesz, ha legalább 20 percig hagyjuk összeérni az ízeket.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Cukkinisaláta Som Tam módra
következő
Náthaűző gyömbéres almasaláta
előző
Cukkinisaláta Som Tam módra
következő
Náthaűző gyömbéres almasaláta

Hozzászólás Elküldése

19 − 3 =

Fel a lap tetejére