Hozzávalók
-
1 bögre kifőtt glutén- és tojásmentes Penne tészta
-
2 db Alma
-
1 bögre Mexikói vegyeszöldségfagyasztott
-
1 bögre Zöldborsófagyasztott
-
2 nagyobb Lilaburgonya
-
3 szál Újhagyma
-
1 bögre gyalult Káposzta
-
3 közepes méretű Csemegeuborka
-
Majonézes öntethez
-
1 bögre Kölesmajonéz
-
1 evőkanál Mustár
-
150 ml Rizstejszín
-
Ízlés szerint Tarkabors
-
Ízlés szerint Himalaya só
Leírás
Ezt a nagyon fincsi – egytálételnek is beillő – salátát a maradékok ihlették. A nagy év végi kajadömping után körbenéztem a kamrában és a hűtőben, hogy mi mehet a kutyának, mi a cicáknak, és mi a pipiknek. És természetesen összegyűjtöttem azokat az élelmiszereket is, amelyekből még tudok valami finomságot kreálni.
Volt egy fél adagnyi kifőzött gluténmentes penne tészta, egy csészényi fagyasztott mexikói vegyeszöldség, körülbelül ugyanennyi zöldborsó, pár szem lilakrumpli és egy negyed fej káposzta. Kerestem még pár fonnyadásnak indult almát is, és találtam egy bontott üveg csemegeuborkát is. Számomra egyértelmű volt, hogy ebből tésztasaláta lesz. Mivel sem tejfölöm, sem tojásom nem volt itthon, kölesmajonézzel készítettem.
Azért kedvelem a tésztasalátákat, mert köretként és egytálételként is fogyaszthatjuk őket. Zsír-fehérje anyagcseréjűek tegyenek bele diót, olajbogyót vagy apróra kockázott főtt sonkát.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A fagyasztott zöldségeket (mexikói, zöldborsó) és az apróra kockázott lilaburgonyát feltesszük tisztított vízben főni egy kevés sóval. |
2
Kész
|
A legyalult káposztát lesózzuk, és jól összegyurkodjuk a sóval, majd lenyomkodjuk, és állni hagyjuk, hogy levet eresszen. |
3
Kész
|
A csemegeuborkát és az almát apró kockákra, az újhagymát pedig apró karikákra vágjuk a szárával együtt. |
4
Kész
|
Az öntet hozzávalóit egy nagyobb tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a leszűrt és langyosra hűtött főtt zöldségeket, a hagymát, a felkockázott almát, csemegeuborkát és a sós létől alaposan kinyomkodott káposztát. Majd végül finoman beleforgatjuk a kifőtt tésztát is. |
5
Kész
|