2 0
Cukkinisaláta Som Tam módra

Hideg télben kifejezetten ajánlott ez a "forró" saláta.
Szereted a fűszeres, csípős, egzotikus ízeket? Akkor ez a te salátád!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
2 db Bébicukkíni
1 db Sárgarépa
3 db Csilipaprika
3 kiskanál Lime lé
1 kiskanál Kókuszvirágcukor
3 kiskanál no fish Halszósz
5 db Koktélparadicsom
1 marék Bokormogyoró Összetörve, megpirítva

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Cukkinisaláta Som Tam módra

A híres thai Som Tum (ส้มตำ) cukkiniből

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tojásmentes
  • 40 perc
  • 3 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A thaiföldi kedvenc ételem a som-tam, vagyis a zöld papaja saláta volt. Szinte minden sarkon ült egy nő, aki frissen készítette folyamatosan az utcán sétálóknak. Ez az étel ugyanis egy hamisítatlan thai street food. Én azt szerettem meg benne, hogy színes, fűszeres, pikáns, csípős – akár önálló ételként is fogyasztható saláta-féle!

zoldpapayaItthoni elkészítését csak az akadályozta, hogy az alappillérét képező zöld papaja nálunk nagyon ritkán kapható. Itt a boltokban még csak a sárga papajával találkoztam és annak az állaga, íze össze sem hasonlítható, ezért elkezdtem más lehetőségekben gondolkodni. A thaiok például egyfajta zöldbabból is készítették, és az uborkát is ajánlották helyettesítőnek.

Nekem az ugrott be, hogy a cukkini íze az, ami a legjobban megközelíti a zöld papaját. Bár az állaga nem olyan roppanós, de az íze megtévesztően hasonlít. Bátran kísérletezzetek vele.

Ahhoz, hogy autentikusan készítsük el, kell egy kőmozsár, ugyanis a thaiok abban töri-préselik a hozzávalókat, hogy elinduljon egyfajta természetes erjedés, mint a préselt saláták esetében. Ha nincs kőmozsarad, akkor próbáld valamilyen eszközzel helyettesíteni, hogy az összetevők jól összetörjenek.

Pálma

A thai piacokon mindenhol nagyüzemben készítik a Som Tum ส้มตำ salátát.

Lépések

1
Kész

A cukkinit és a sárgarépát spirálvágóval felszeletelem, vagy vékony csíkokra, zsülienre vágom.

2
Kész

Egy nagyobb kőmozsárba teszem a darabokra vágott csilipaprikát, fokhagymát, és egy fél lime levét, a kókuszvirágcukrot és jól összetöröm.

3
Kész

Hozzáadom a mozsárban lévő masszához a cukkini és répa-reszeléket és jó erősen összetöröm, keverem.

4
Kész

Ráloccsantom a halszószt, ezzel is összedolgozom.

5
Kész

A tálra borított salátára ráteszem a felkockázott koktélparadicsomot és megszórom a tört, pirított mogyoróval.
Magában is nagyon szeretem, de volt hogy sült krumplit ettem hozzá, bár ez a thaiok szerint szentségtörés! :-)

Pálma

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
franciasalata-grapefruittal-kolesmajonezzel
előző
Franciasaláta grapefruittal, kölesmajonézzel
kolesmajonezes-szines-tesztasalata
következő
Majonézes színes tésztasaláta glutén-, tojás- és tejmentesen
franciasalata-grapefruittal-kolesmajonezzel
előző
Franciasaláta grapefruittal, kölesmajonézzel
kolesmajonezes-szines-tesztasalata
következő
Majonézes színes tésztasaláta glutén-, tojás- és tejmentesen

Hozzászólás Elküldése

kilenc + 5 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here