3 0
Pikáns gránátalma-grapefruit gyógysaláta ínyenceknek

Ha szereted az olyan különleges salátákat, amelyek gyógyhatásúak is, akkor okvetlenül meg kell kóstolnod ezt a pikáns és szívbarát gránátalma-grapefruit salátát. Friss, üde, isteni finom, és keringési problémákkal küzdőknek kimondottan jótékony.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
Saláta hozzávalói:
1 db Gránátalma
2 db Grapefruit
1 marék csíkokra szelt + pár egész levél Jégsaláta
1 marék Madársaláta
1 marék Rukkola
1 marék csíkokra vágott Medvehagyma Ha nincs szezonja, akkor elhagyható.
Pikáns öntet hozzávalói:
2 evőkanál finomítatlan Kókuszolaj Amelyet nem dezodoráltak, és kókusz íze van
2 evőkanál Extraszűz olívaolaj
2 evőkanál Málnaecet Vörösáfonya ecettel vagy balzsamecettel pótolható.
1 teáskanál Gránátalma szirup Ha nincs, akkor citromlével helyettesíthető
1 evőkanál ginkgo Méz
vagy
1 evőkanál medvehagyma Méz Mindkettő jó érvédő és keringés regeneráló hatású
1 teáskanál Mézes mustár
1 evőkanál apróra reszelt Lilahagyma
Ízlés szerint őrölt Rózsabors Tarkaborssal helyettesíthető
Ízlés szerint Csilipehely Elhagyható

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Pikáns gránátalma-grapefruit gyógysaláta ínyenceknek

Szívbarát összetevőkkel

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 20 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

  • Saláta hozzávalói:

  • Pikáns öntet hozzávalói:

  • vagy

Leírás

Megosztás

Ahogy közeleg a tavasz, egyre inkább vágyom a nyers ételekre és salátákra. Mivel márciusban még kicsi az esélye szabadföldi hozzávalókból megoldani egy jó adag salátát, ezért megpróbáltam olyan alapanyagokhoz nyúlni, amelyek egy része nagy valószínűséggel azért látott napot – még ha nem is az én kertemben.

Egy olyan salátát alkottam, ami nem csak különleges és finom, hanem kimondottan jótékony hatást gyakorol a szív- és érrendszeri betegségekre is. Szívből ajánlom lábadozóknak, hisz rengeteg antioxidánst és vitamint is tartalmaz, ami elősegíti a gyorsabb gyógyulást, és a regenerációt.

Ez a saláta akkor lesz igazán finom, ha minél többféle zöld levél van benne. Én jégsalátát, madársalátát és rukkolát szoktam használni leggyakrabban, illetve tavasszal medvehagyma is kerül bele. Pláne jó a medvehagyma, hisz bizonyítottan jó a szív és érrendszeri betegségekre, kiváló tavaszi méregtelenítő, és az immunrendszert is támogatja.

De bátran használhatsz bébispenótot, fejessalátát, cikóriát, szívsalátát, de akár előre csomagolt vegyes salátakeveréket is. Ha már zöldül a határ, akkor sokszor kerül bele részemről zamatos turbolya, zsenge pitypanglevél, kövérporcsin, csalánrügy, ginkgorügy (van gingko fám 🙂 ), ibolyaszirom vagy tyúkhúr is. Mindegyik kiváló élettani hatásokkal rendelkezik.

Az öntet akkor lesz igazán gyógyerejű, ha vagy ginkgo, vagy medvehagyma mézet használsz, illetve ha van otthon gránátalmaszirupod is. De ha csak sima erdei mézed van, akkor sem dől össze a világ. Vegánok használjanak datolyaszirupot, ugyanis az is szívbarát. Gránátalmaszirupot viszont előbb vagy utóbb érdemes lesz beszerezned, mert fantasztikus savanykás íze van, és kiváló ecetpótló lehet mindenféle ételbe és salátába. Sós gyümölcssalátákhoz egyenesen zseniális. Én nagyon rákattantam.

Zsír-fehérje anyagcsere alkatúaknak kimondottan jó köret lehet bármilyen hal vagy hús mellé.

Antal Vali

 

(Visited 319 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Pár jégsaláta levélből fészket készítünk, amelyet kibélelünk a vegyes saláta-félékkel, a csíkokra vágott jégsalátával és medvehagymával.

2
Kész

Ebbe a fészekbe halmozzuk a héjától és hártyáitól megfosztott, harmadolt grapefruit gerezdeket, tetejét megszórjuk a húsos gránátalma magokkal, majd meglocsoljuk a frissen összekevert öntettel.
A tetejét bátran diszíthetjük magvakkal: tört dió, tört mandula, fenyőmag, ginkgomag, lenmag, pirított szezámmag.

3
Kész

Öntet elkészítése:

A kókuszolajat érdemes meglangyítani, ha meg van dermedve (ez a mi éghajlatunkon gyakran előfordul, mivel 24°C felett folyékony csak).
A hozzávalókat keverjük össze, vagy rázzuk össze shakerben, de ha igazán homogén elegyet szeretnénk, akkor turmixoljuk össze.

4
Kész

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Feketerizs karamellizált banánnal
következő
Székely csalánleves
előző
Feketerizs karamellizált banánnal
következő
Székely csalánleves

Hozzászólás Elküldése