5 0
Magyaros zöldbabfőzelék laktóz- és gluténmentesen

Szereted a zöldbabfőzeléket, de tej és lisztérzékeny vagy? Akkor kimondottan Neked kreáltam ezt a hagyományos ízvilágú főzeléket. Megkóstolhatod akkor is, ha semmilyen ételallergiád nincs!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 kg sárgahüvelyű Zöldbab
1 nagyobb fej Vöröshagyma
3 evőkanál Kókuszolaj
1 Zöldpaprika
2 közepes szabadföldi Paradicsom Vagy 2 evőkanál házi paradicsompüré
2 teáskanál Őrölt pirospaprika
2 gerezd Fokhagyma
1 teáskanál Rapunzel levespor
1 dl Rizstejszín
2 evőkanál Barnarizsliszt
Ízlés szerint 1-2 evőkanál Balzsamecet Vagy frissen facsart citromlé

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Magyaros zöldbabfőzelék laktóz- és gluténmentesen

Nem csak liszt- és tejérzékenyeknek

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • kb. 1 óra
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Én nagyon szeretem a főzelékeket. Gyakorlatilag el tudnék lenni csak főzeléken. Minden formában szeretem őket: pürésítve, habarva, hosszú lére eresztve, feltéttel, feltét nélkül, hidegen, melegen, kenyérre kenve.

Nagy kihívást jelentett számomra, hogy párommal hogyan szerettessem meg a főzelékeket, amikor ő nem nagyon kedvelte egyiket sem. Aztán rájöttem a titok nyitjára, ami nem más, mint hogy megtaláljam a módját, hogy a hús ízét hogyan csempésszem be oda, ahol nincs hús, ráadásul mindezt egészséges alapanyagokból, oly módon, hogy, lehetőleg kikerüljük a tejet és a glutént. Ezért a legtöbb főzeléket „pörkölt alapon” készítem, és önmagával, vagy növényi tejszínnel habarom, mint ahogy az alábbi zöldbabfőzeléket is.

Ez a főzelék báknak passzírozva 10 hónapos kortól már adható.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A zöldbabot megpucoljuk (levégezzük, leszálazzuk), és 2 cm-es darabokra szeljük.

2
Kész

A hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük a kókuszzsíron (pirítjuk, majd egy pici tisztított vízzel felöntve, fedő alatt pároljuk).

3
Kész

Amíg a hagyma dinsztelődik, addig apró kockákra vágjuk a paprikát és a paradicsomot, és hozzáadjuk a dinsztelődő hagymához. Ha csak paradicsompürénk van, akkor azt csak akkor adjuk hozzá, ha már megdinsztelődött a hagyma és a paprika. Ha kész, akkor lehúzzuk a tűzről, és jól elkeverünk benne 2 teáskanál őrölt csemege pirospaprikát. (Gyakorlatilag ezt nevezzük "pörkölt alap"-nak).

4
Kész

Mielőtt visszatennénk a tűzre, előtte beletesszük a felaprított zöldbabot, és felöntjük pont annyi tisztított vízzel, amennyi ellepi. Elkezdjük forralni.

5
Kész

Ha felforrt, akkor hozzáadjuk a Rapunzel ételízesítőt vagy leveskockát (mindkettőt nagyon szeretem, mert adalékanyag és ízfokozó mentes, csak bio zöldségekből készül!), belenyomjuk fokhagymanyomóval a két gerezd fokhagymát, megízesítjük balzsamecettel vagy citromlével, és puhára pároljuk.

6
Kész

Ha kész, akkor behabarjuk rizstejszín és egy kevés tisztított víz elegyében elkevert rizsliszttel.

Én ma falafelgolyókkal tálaltam, de finom rizsfasírttal, lencsevagdalttal, húspótló feltéttel vagy húsevőknek rendes fasírttal is.

7
Kész

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Joghurtos-ananászos sárgarépa saláta
mazsolas-currys-kinaikel-antalvali
következő
Mazsolás-currys kínai kel édesburgonyával
előző
Joghurtos-ananászos sárgarépa saláta
mazsolas-currys-kinaikel-antalvali
következő
Mazsolás-currys kínai kel édesburgonyával

Hozzászólás Elküldése

7 + három =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here