4 0
Joghurtos-ananászos sárgarépa saláta

Legyen édes, finom, vitamindús, egészséges, bélflóra barát, és készüljön el percek alatt? Akkor Te pont erre a salátára vágysz:

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
2 csésze reszelt Sárgarépa
1 csésze felkockázott Ananász
1/4 csésze Aszalt vörösáfonya Mazsolával helyettesíthető
Hozzávalók az öntethez
1 bio Narancs héja Reszelve. Ha nem jutsz hozzá bio narancshoz, akkor 6-8 csepp bio édesnarancs illóolajat használj!
1 Narancs leve
3 evőkanál Natúr joghurt
1 mokkáskanál Bourbon vanília por
1 mokkáskanál őrölt Fahéj
1 evőkanál Méz Vegánoknak kókuszvirágszirup.

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Joghurtos-ananászos sárgarépa saláta

Desszertként is megállja a helyét!

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 35 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

  • Hozzávalók az öntethez

Leírás

Megosztás

Március elején még nagyon nehéz friss, és nem melegházi vitaminforrásokhoz jutni. Viszont minél inkább kopogtat a tavasz, annál inkább kívánjuk a nyers zöldféléket és gyümölcsöket. De vajon miből készüljön a salátánk, ha el akarjuk kerülni a kényszerérett, ízetlen melegházi alapanyagokat?

Mivel a minap nagyon jó áron jutottam ananászhoz, sárgarépám pedig bőven volt itthon, gyorsan komponáltam egy olyan salátát, ami még akár desszertként is megállja a helyét. Ráadásul gyógyhatású is, mert rendkívül gazdag enzimekben, vitaminokban, támogatja az emésztést, bél- és bélflórabarát.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

Keverjük össze a sárgarépát, az ananászt és az aszalt áfonyát (mazsolát)

2
Kész

A joghurtot keverjük el a narancslével, majd a narancs reszelt héjával (vagy az édesnarancs illóolajjal).
Adjuk az öntethez a fűszereket és a mézet, és forgassuk össze a salátával.

3
Kész

20 percet pihentessük, hogy összeérjenek az ízek.
Desszertként is bátran lehet tálalni!

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 40 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. 2024-ben pedig elnyertem a Szakmai Elit Női Kiválósága díjat. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Átlagpontszám:
(5)
Összes Értékelés:1

Nagyon izletes. Igaz most kivetelesen naná, hogy nem volt itthon aszalt afonya, viszont akadt helyette granatalma. Friss. Azt bogyoztam bele az aszalvany helyett. Igy is nagyon szuper. Plusz raadaskent meghintettem a sali tetejet egy kis durvara vagott dioval. Hmm, tenyleg siman mehet desszertkent is az asztalra.

előző
Csilis-mentás szilvás mártogató
következő
Magyaros zöldbabfőzelék laktóz- és gluténmentesen
előző
Csilis-mentás szilvás mártogató
következő
Magyaros zöldbabfőzelék laktóz- és gluténmentesen

Hozzászólás Elküldése

tizennyolc + 4 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here