Hozzávalók
-
2 csésze reszelt Sárgarépa
-
1 csésze felkockázott Ananász
-
1/4 csésze Aszalt vörösáfonyaMazsolával helyettesíthető
-
Hozzávalók az öntethez
-
1 bio Narancs héjaReszelve. Ha nem jutsz hozzá bio narancshoz, akkor 6-8 csepp bio édesnarancs illóolajat használj!
-
1 Narancs leve
-
3 evőkanál Natúr joghurt
-
1 mokkáskanál Bourbon vanília por
-
1 mokkáskanál őrölt Fahéj
-
1 evőkanál MézVegánoknak kókuszvirágszirup.
Leírás
Március elején még nagyon nehéz friss, és nem melegházi vitaminforrásokhoz jutni. Viszont minél inkább kopogtat a tavasz, annál inkább kívánjuk a nyers zöldféléket és gyümölcsöket. De vajon miből készüljön a salátánk, ha el akarjuk kerülni a kényszerérett, ízetlen melegházi alapanyagokat?
Mivel a minap nagyon jó áron jutottam ananászhoz, sárgarépám pedig bőven volt itthon, gyorsan komponáltam egy olyan salátát, ami még akár desszertként is megállja a helyét. Ráadásul gyógyhatású is, mert rendkívül gazdag enzimekben, vitaminokban, támogatja az emésztést, bél- és bélflórabarát.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Keverjük össze a sárgarépát, az ananászt és az aszalt áfonyát (mazsolát) |
2
Kész
|
A joghurtot keverjük el a narancslével, majd a narancs reszelt héjával (vagy az édesnarancs illóolajjal). |
3
Kész
|
20 percet pihentessük, hogy összeérjenek az ízek. |