4 0
Indiai zöldborsós, kurkumás krumpli

Itt a zöldborsó szezon! Érdemes a megszokottakon kívül valami különlegeset is készíteni belőle. Próbáld ki Pálma receptjét!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
50 dkg kemény, viaszos héjú , főzni való Burgonya
1 hüvelyknyi friss Gyömbér
6 gerezd Fokhagyma
2 evőkanál Kókuszolaj
1 közepes Vöröshagyma
1 teáskanál Kurkuma por Én egy hüvelyknyi friss kurkumával készítettem.
4 közepes méretű érett Paradicsom
1,5 teáskanál őrölt Római köménymag
1 mokkáskanál Csilipehely de beleapríthatsz 1 friss csilipaprikát is.
15 dkg Zöldborsó Fagyasztottból is készítheted
1,5 dl Tisztított víz
Ízlés szerint Himalaya só
Ízlés szerint Bors

Hozzáadás a kedvencekhez

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Indiai zöldborsós, kurkumás krumpli

Mindenmentes egytálétel a különleges ízek kedvelőinek.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 30 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Bevallom ez nem a saját receptem, a tutitippek.hu-n találtam már hosszú hónapokkal ezelőtt, csak vártam a zöldborsó szezont, és azóta volt talonban. Ma valahogy eszembe jutott, kikerestem és elkészítettem. Annyira tökéletes, hogy csak apró finomításokat eszközöltem rajta – azaz a megadott hozzávalókat egészségesebbre cseréltem le. Például kókuszolajat tettem bele és mivel volt itthon friss kurkuma gyökerem, nem porral készítettem (jól be is sárgult a reszelésnél az ujjam, lesz jó pár nap amíg lekopik! ). Ja, és még egy fontos eltérés, hogy a díszítésnél nem friss koriander zöldet, hanem bazsalikomot használtam! Vali viszont koriander zölddel tesztelte, és úgy is isteni finom volt.

Pálma

Lépések

1
Kész

A krumplikat megmossuk, megpucoljuk, egészben megfőzzük. Lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk.

2
Kész

A gyömbért és fokhagyma gerezdeket megpucoljuk, felaprítjuk majd 3 evőkanál tisztított vízzel egy zöldségaprítóban pürézzük.

3
Kész

A krumplikat félbe vagy negyedekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, durvára felszeleteljük. A paradicsomokat is durvára kockázzuk.

4
Kész

1 evőkanál kókuszolajat felmelegítünk, ebben a hagymát és a krumpli darabokat 5 percig átsütjük, miközben kevergetjük. Hozzáadjuk a kurkumát, további 2 percig sütjük. Hozzáadjuk a másik evőkanál kókuszolajat, a paradicsom darabokat, 5 percig sütjük, néha megkeverjük.

5
Kész

Belekeverjük a gyömbéres fokhagymapürét, a római köményt és csilipelyhet, sózzuk, borsozzuk. 2 perc főzés után felöntjük egy deci vízzel, és hozzáadjuk a zöldborsót. Fedő alatt 5 percig főzzük – ha a mártás túl ragadós, adjuk hozzá a maradék vizet! De a mártás legyen sűrű!
Tálalás előtt megszórjuk aprított koriander levéllel

Pálma

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Sárgadinnyés algás fagyi
következő
Almás rebarbara dzsem
előző
Sárgadinnyés algás fagyi
következő
Almás rebarbara dzsem

Hozzászólás Elküldése

öt × 4 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here