3 0
Indiai zöldborsós, kurkumás krumpli

Itt a zöldborsó szezon! Érdemes a megszokottakon kívül valami különlegeset is készíteni belőle. Próbáld ki Pálma receptjét!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
50 dkgkemény, viaszos héjú , főzni való Burgonya
1 hüvelyknyi friss Gyömbér
6 gerezd Fokhagyma
2 evőkanál Kókuszolaj
1 közepes Vöröshagyma
1 teáskanál Kurkuma por Én egy hüvelyknyi friss kurkumával készítettem.
4 közepes méretű érett Paradicsom
1,5 teáskanál őrölt Római köménymag
1 mokkáskanál Csilipehely de beleapríthatsz 1 friss csilipaprikát is.
15 dkg Zöldborsó Fagyasztottból is készítheted
1,5 dl Tisztított víz
Ízlés szerint Himalaya só
Ízlés szerint Bors

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Indiai zöldborsós, kurkumás krumpli

Mindenmentes egytálétel a különleges ízek kedvelőinek.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 30 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Bevallom ez nem a saját receptem, a tutitippek.hu-n találtam már hosszú hónapokkal ezelőtt, csak vártam a zöldborsó szezont, és azóta volt talonban. Ma valahogy eszembe jutott, kikerestem és elkészítettem. Annyira tökéletes, hogy csak apró finomításokat eszközöltem rajta – azaz a megadott hozzávalókat egészségesebbre cseréltem le. Például kókuszolajat tettem bele és mivel volt itthon friss kurkuma gyökerem, nem porral készítettem (jól be is sárgult a reszelésnél az ujjam, lesz jó pár nap amíg lekopik! ). Ja, és még egy fontos eltérés, hogy a díszítésnél nem friss koriander zöldet, hanem bazsalikomot használtam! Vali viszont koriander zölddel tesztelte, és úgy is isteni finom volt.

Pálma

(Visited 664 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A krumplikat megmossuk, megpucoljuk, egészben megfőzzük. Lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk.

2
Kész

A gyömbért és fokhagyma gerezdeket megpucoljuk, felaprítjuk majd 3 evőkanál tisztított vízzel egy zöldségaprítóban pürézzük.

3
Kész

A krumplikat félbe vagy negyedekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, durvára felszeleteljük. A paradicsomokat is durvára kockázzuk.

4
Kész

1 evőkanál kókuszolajat felmelegítünk, ebben a hagymát és a krumpli darabokat 5 percig átsütjük, miközben kevergetjük. Hozzáadjuk a kurkumát, további 2 percig sütjük. Hozzáadjuk a másik evőkanál kókuszolajat, a paradicsom darabokat, 5 percig sütjük, néha megkeverjük.

5
Kész

Belekeverjük a gyömbéres fokhagymapürét, a római köményt és csilipelyhet, sózzuk, borsozzuk. 2 perc főzés után felöntjük egy deci vízzel, és hozzáadjuk a zöldborsót. Fedő alatt 5 percig főzzük – ha a mártás túl ragadós, adjuk hozzá a maradék vizet! De a mártás legyen sűrű!
Tálalás előtt megszórjuk aprított koriander levéllel

Pálma

Papp Pálma vagyok, Antal Vali barátnője. Kereskedelmi végzettségem mellett elvégeztem a természetgyógyász és az egészségügyi modult. Hamarosan meglesz a szakvizsgám reflexológiából is. Szeretek főzni, mert imádom az intenzív ízeket, színeket, illatokat. Vali mellett belerázódtam az egészséges gasztronómia rejtelmeibe, és már egy évtizede saját stílust képviselek reformételek világában. Receptjeimmel és tanácsaimmal mindenkinek szeretnék segíteni, aki még kezdő az egészséges főzés és étkezés terén.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Sárgadinnyés algás fagyi
következő
Almás rebarbara dzsem
előző
Sárgadinnyés algás fagyi
következő
Almás rebarbara dzsem

Hozzászólás Elküldése