Hozzávalók
-
50 dkg kemény, viaszos héjú , főzni való Burgonya
-
1 hüvelyknyi friss Gyömbér
-
6 gerezd Fokhagyma
-
2 evőkanál Kókuszolaj
-
1 közepes Vöröshagyma
-
1 teáskanál Kurkuma porÉn egy hüvelyknyi friss kurkumával készítettem.
-
4 közepes méretű érett Paradicsom
-
1,5 teáskanál őrölt Római köménymag
-
1 mokkáskanál Csilipehelyde beleapríthatsz 1 friss csilipaprikát is.
-
15 dkg ZöldborsóFagyasztottból is készítheted
-
1,5 dl Tisztított víz
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint Bors
Leírás
Bevallom ez nem a saját receptem, a tutitippek.hu-n találtam már hosszú hónapokkal ezelőtt, csak vártam a zöldborsó szezont, és azóta volt talonban. Ma valahogy eszembe jutott, kikerestem és elkészítettem. Annyira tökéletes, hogy csak apró finomításokat eszközöltem rajta – azaz a megadott hozzávalókat egészségesebbre cseréltem le. Például kókuszolajat tettem bele és mivel volt itthon friss kurkuma gyökerem, nem porral készítettem (jól be is sárgult a reszelésnél az ujjam, lesz jó pár nap amíg lekopik! ). Ja, és még egy fontos eltérés, hogy a díszítésnél nem friss koriander zöldet, hanem bazsalikomot használtam! Vali viszont koriander zölddel tesztelte, és úgy is isteni finom volt.
Pálma
Lépések
1
Kész
|
A krumplikat megmossuk, megpucoljuk, egészben megfőzzük. Lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk. |
2
Kész
|
A gyömbért és fokhagyma gerezdeket megpucoljuk, felaprítjuk majd 3 evőkanál tisztított vízzel egy zöldségaprítóban pürézzük. |
3
Kész
|
A krumplikat félbe vagy negyedekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, durvára felszeleteljük. A paradicsomokat is durvára kockázzuk. |
4
Kész
|
1 evőkanál kókuszolajat felmelegítünk, ebben a hagymát és a krumpli darabokat 5 percig átsütjük, miközben kevergetjük. Hozzáadjuk a kurkumát, további 2 percig sütjük. Hozzáadjuk a másik evőkanál kókuszolajat, a paradicsom darabokat, 5 percig sütjük, néha megkeverjük. |
5
Kész
|
Belekeverjük a gyömbéres fokhagymapürét, a római köményt és csilipelyhet, sózzuk, borsozzuk. 2 perc főzés után felöntjük egy deci vízzel, és hozzáadjuk a zöldborsót. Fedő alatt 5 percig főzzük – ha a mártás túl ragadós, adjuk hozzá a maradék vizet! De a mártás legyen sűrű! |