2 0
Sárgadinnyés algás fagyi

Te is csak azért nem fogyasztasz algát, mert nem tudsz megbarátkozni az ízével? Nos kikísérleteztem egy olyan receptet, amilyen formában nem érződik ki az alga íze, sőt egyenesen isteni!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 érett, de még nem barna Banán
1 kisebb zöldbélű Cukordinnye
1 mokkáskanál Algapor A Planetbio spirulínája kimondottan finom a többihez képest
1 evőkanál Kókuszvirágcukor
1 csipet Bourbon vanília por
100 ml Kókuszkrém

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Sárgadinnyés algás fagyi

Mindenmentes nyári finomság

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 3 perc + fagyasztási idő
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Egyik nap vettem egy cukordinnyét, ami egy kicsit túlérett volt, ezért szinte folyt a szeletelésnél. Kitaláltam, hogy fagyit készítek belőle. Így is lett, viszont a fagyinak nem volt valami szép színe esztétikailag, ezért elkezdtem gondolkodni azon, mivel lehet színesíteni, ami egészséges. A kurkumát kizártam az erőteljes íze miatt, a céklát úgyszintén, és akkor jutott eszembe a spirulina por. Nem gondoltam volna, hogy ilyen finom lesz!

Pont nálam volt a keresztlányom, aki megkóstolta, és a következőket írta róla:

Nem szeretem az algát, pedig tudom, hogy jót tenne az egészségemnek. Se vízzel, se gyümölcslével, se egyéb módon nem nyerte el a tetszésemet. Aztán egyszer a nagynéném megkínált egy szép halványzöld fagyival, amit cukordinnyéből készített. Isteni finom volt. Utólag tudtam meg, hogy alga is volt benne.

Egyébként bármilyen seszínű gyümölcsfagyit megbolondíthatsz egy kevéske algával, csak ne túlozd el a mennyiségét, mert akkor már az alga íze fog dominálni.

Egyébként zöldturmixnak is isteni, csak akkor nem kell lefagyasztani, hanem turmixolás után azonnal fogyasztható.

Fagyasztás és cukor hozzáadása nélkül babáknak is adható. Számukra kimondottan egészséges, támogatja az immunrendszert és vitaminizál.

Antal Vali

(Visited 226 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A hozzávalókat összeturmixoljuk jó alaposan, majd a kész masszát lefagyasztjuk
- vagy egyben - és akkor fagyiskanállal adagolható
- vagy pedig poharakban adagonként.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Szúnyogriasztó illóolajkeverék
következő
Indiai zöldborsós, kurkumás krumpli
előző
Szúnyogriasztó illóolajkeverék
következő
Indiai zöldborsós, kurkumás krumpli

Hozzászólás Elküldése