Hozzávalók
-
1 érett, de még nem barna Banán
-
1 kisebb zöldbélű Cukordinnye
-
1 mokkáskanál AlgaporA Planetbio spirulínája kimondottan finom a többihez képest
-
1 evőkanál Kókuszvirágcukor
-
1 csipet Bourbon vanília por
-
100 ml Kókuszkrém
Leírás
Egyik nap vettem egy cukordinnyét, ami egy kicsit túlérett volt, ezért szinte folyt a szeletelésnél. Kitaláltam, hogy fagyit készítek belőle. Így is lett, viszont a fagyinak nem volt valami szép színe esztétikailag, ezért elkezdtem gondolkodni azon, mivel lehet színesíteni, ami egészséges. A kurkumát kizártam az erőteljes íze miatt, a céklát úgyszintén, és akkor jutott eszembe a spirulina por. Nem gondoltam volna, hogy ilyen finom lesz!
Pont nálam volt a keresztlányom, aki megkóstolta, és a következőket írta róla:
Nem szeretem az algát, pedig tudom, hogy jót tenne az egészségemnek. Se vízzel, se gyümölcslével, se egyéb módon nem nyerte el a tetszésemet. Aztán egyszer a nagynéném megkínált egy szép halványzöld fagyival, amit cukordinnyéből készített. Isteni finom volt. Utólag tudtam meg, hogy alga is volt benne.
Egyébként bármilyen seszínű gyümölcsfagyit megbolondíthatsz egy kevéske algával, csak ne túlozd el a mennyiségét, mert akkor már az alga íze fog dominálni.
Egyébként zöldturmixnak is isteni, csak akkor nem kell lefagyasztani, hanem turmixolás után azonnal fogyasztható.
Fagyasztás és cukor hozzáadása nélkül babáknak is adható. Számukra kimondottan egészséges, támogatja az immunrendszert és vitaminizál.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A hozzávalókat összeturmixoljuk jó alaposan, majd a kész masszát lefagyasztjuk |