5 0
Padlizsános csicseriborsó krémleves

A szükség nagy úr! Az éhség pedig motivál... legalábbis engem. Ezt a receptet a szükség szülte, no és a fantáziám. Nagyon finom lett! Csicseriborsó rajongóknak sok szeretettel.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 kisebb Padlizsán
1 bögre előző nap peáztatott Csicseriborsó
1 nagyobb Babérlevél
5 dl Zöldségalaplé Vagy 5 dl tisztított víz 1 teáskanál Rapunzel levesporral
Egy kevés Extraszűz olívaolaj
2 nagyobb gerezd Fokhagyma
Ízlés szerint Provance-i fűszerkeverék
Ízlés szerint frissen őrölt Tarkabors
Ízlés szerint Himalaya só
1.5 dl bio vagy házi Kefír Én kaukázusit használtam. Vegánok és kazeinre érzékenyek használjanak diótejfölt.
1/2 Citrom leve
Frissen vágott Vagy Petrezselyem
Vagy
Frissen vágott Koriander levél

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Padlizsános csicseriborsó krémleves

Tápláló finomság nagyoknak és kicsiknek - gluténmentesen.

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 100 perc + áztatási idő
  • 2 Főre
  • Közepes
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

  • Vagy

Leírás

Megosztás

Ez a receptem is véletlenül született, és pont úgy mint a többi: “Nézzük meg milyen alapanyag van itthon, és komponáljunk belőle valami finomat”.  Volt egy kisebb padlizsánom, ami főételnek kevés lett volna, padlizsán krémet pedig nem rég készítettem. Találtam még fokhagymát, egy kis petrezselymet, fél citromot, és egy bontott kaukázusi kefirt. Addig agyaltam, amíg kitaláltam, mi legyen belőle. Nagy szerencsémre volt beáztatott csicseriborsóm is, ugyanis a hétvégi piláfhoz kicsit sokat áztattam. Épp azon gondolkoztam, hogy a pipiknek adom…

“Rámeditáltam” egy kicsit a kérdésre, és ez lett a végeredmény.  Még kritikus páromnak is nagyon ízlett. Nem készül el túl hamar, elég időigényes, viszont nagyon megéri a fáradtságot. Ha van házi csicseriborsó konzerved, vagy tettél el télire natúr padlizsánkrémet, akkor ezek felhasználásával 20 perc alatt elkészülhet!

Jó hír, hogy egy kicsit kevesebb fokhagymával bébiételként is adhatod a picidnek 12 hónapos kortól.

A recept nem teljesen “mindenmentes”, ugyanis kefirrel készült. Ha érzékeny vagy a kazeinre, esetleg vegán vagy, akkor használj növényi tejszínt vagy diótejfölt. Ha kihagyod sincs semmi baj, a citrom is nagyon kellemes ízt ad neki.

Antal Vali

(Visited 657 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész
50-60 perc

A padlizsánt itt-ott megszúrkodjuk, és 200°C-os sütőben kb. 50-60 percig sütjük (közben forgathatjuk, hogy minden oldalról kopogósra tudjon sülni a héja, ugyanis akkor lesz jó, ha már kopogós)

2
Kész

Amíg a padlizsán sül, addig egy kis zöldség alaplében, vagy Rapunzel levesporos tisztított vízben feltesszük főni a csicseriborsót 1 babérlevéllel.

3
Kész

Amikor kész a padlizsán, akkor kikaparjuk a belét

4
Kész
30 perc

Egy kevés olívaolajat felteszünk a tűzre, amelyben megpirítok egy nagyobb gerezd átnyomott fokhagymát, majd beletesszük a sült padlizsánbelet, és tovább pirítjuk még pár percig. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd hozzáöntjük a félig főtt csicseriborsót a levével együtt. Lefedőzzük, és 20-25 percig pároljuk.

5
Kész

Ha megfőtt, akkor összeturmixoljuk, majd egy kis biokefirrel elkeverve, és a másik gerezd fokhagymát belenyomva pár percig összerottyantjuk. (Ha túl sok vizet elfőtt, akkor természetesen pótoljuk!)

Levesbetétnek hagyhatunk benne pár szem turmixolatlan egész csicseriborsót.

6
Kész

Tálaláskor frissen vágott petrezselyemmel vagy koriander levéllel szórjuk meg; citromlével ízesítve vagy bio citromkarikával is tálalhatjuk!

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Mazsolás-currys kínai kel édesburgonyával
következő
Feketerizs karamellizált banánnal
előző
Mazsolás-currys kínai kel édesburgonyával
következő
Feketerizs karamellizált banánnal

Hozzászólás Elküldése